Ford Mustang Mach-E GT: Με 3,7 sec για το 0-100!

Είναι το ταχύτερο 5θέσιο που έχει κατασκευάσει η Ford!

  • -
  • -

Ένα από τα στοιχεία που διακρίνει τη νέα αμιγώς ηλεκτρική Mustang Mach-E είναι ο οδηγοκεντρικός της χαρακτήρας, που την καθιστά ως ένα από τα πλέον ευχάριστα ηλεκτρικά SUV. Για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω, η Ford τοποθέτησε στην κορυφή της γκάμας την Mach-E που συνοδεύεται από τον κωδικό GT. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν ανεξάρτητα τους εμπρός και πίσω τροχούς, αποδίδοντας συνδυαστικά 487 ίππους και 860 Nm ροπής! Με 3,7 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση, είναι το πιο γρήγορο πεντάθεσιο μοντέλο στην ιστορία της Ford! Είναι χαρακτηριστικό ,πως η ροπή είναι κατά 15% μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που αποδίδει το εντυπωσιακό Ford GT, το οποίο ανήκει ουσιαστικά ανήκει στην κατηγορία των supercar.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ FORD MUSTANG MACH-E
 

Η κατανομή της ισχύος από τους δύο ηλεκτροκινητήρες ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς γίνεται μέσα από το ειδικά ρυθμισμένο σύστημα τετρακίνησης προοδευτικά, με στόχο την ευχάριστη, αλλά και ασφαλή οδική συμπεριφορά. Σε σχέση με τα τρία προγράμματα οδήγησης που γνωρίζουμε από την Mustang Mach-E (Whisper, Actine, Untamed), στην έκδοση GT συναντάμε επιπλέον ένα, και συγκεκριμένα αυτό με την ονομασία Untamed Plus! Σε αυτή την περίπτωση διαφοροποιείται η χαρτογράφηση του ηλεκτρικού συστήματος διεύθυνσης, η απόκριση στο γκάζι, η λειτουργία της ανάρτησης, με όλα τα παραπάνω να συνοδεύονται από εικονικά κατεβάσματα, ενισχυμένο ήχο στο εσωτερικό, αλλά και λιγότερο παρεμβατικό σύστημα ευστάθειας και ελέγχου πρόσφυσης. Κάτι που θέλαμε και στις απλές εκδόσεις!

 

Αξίζει να σημειώσουμε, πως η Mach-E GT εφοδιάζεται με την ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση MagneRide. Το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχει το μαγνητο-ροϊκό υγρό μέσα στα αμορτισέρ για να αντιδρούν σε πραγματικό χρόνο στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες και να μπορούν να προσαρμόζουν τη συμπεριφορά του οχήματος σύμφωνα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης. Όσον αφορά το σύστημα πέδησης, η GT έχει αεριζόμενα δισκόφρενα μπροστά διαμέτρου 385 mm της Brembo.

 

Στο σχεδιαστικό μέρος, η κορυφαία έκδοση περιλαμβάνει σπορ καθίσματα που φέρουν την υπογραφή της Ford Performance, ζάντες αλουμινίου διάστασης 20 ιντσών, αποκλειστικά χρώματα (Grabber Blue, Cyber Orange), καθώς και στιλιστικές διαφορές που συναντάμε μόνο στην GT και την διαφοροποιούν σε σχέση με τις υπόλοιπες Mach-E. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV των 487 ίππων εφοδιάζεται με την μπαταρία των 88 ωφέλιμων kWh (extended range), προσφέροντας αυτονομία της τάξεως των 500 km! Σημειώστε, πως η φόρτιση σε παροχή με ισχύ 150 kW μπορεί να προσθέσει κατά μέσο όρο αυτονομία 99 km μέσα σε 10 λεπτά περίπου, ενώ η μπαταρία μπορεί να ανακτήσει το 80% της φόρτισής της από 10%, σε 45 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...