Με V6 και 10άρι αυτόματο κιβώτιο η επόμενη γενιά του Toyota Land Cruiser

Δες όλες τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για το μοντέλο του 2022

  • -
  • -

Η νέα γενιά του θρυλικού SUV της Toyota πρέπει να αποτελεί το χειρότερα φυλαγμένο μυστικό της ιαπωνικής εταιρείας, με πληθώρα πληροφοριών να διαρρέουν μέρα με την μέρα. Αν και η επίσημη πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για 31 Μαΐου ή 1 Ιουνίου – ούτε αυτό υποτίθεται πως έπρεπε να το ξέρουμε – μπορούμε να πούμε πως έχουμε μία αρκετά ολοκληρωμένη εικόνα για το ανανεωμένο μοντέλου που «προσπαθεί» να παρουσιάσει η Toyota.

Αρχικά να ξεκινήσουμε από την βάση του νέου SUV. Πρόκειται για την πλατφόρμα TNGA-F, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο Land Cruiser. Το συνολικό μήκος του αυτοκινήτου θα είναι οριακά κάτω από 5 μέτρα, στα 4.965 mm για την έκδοση GR Sport και 4.985 mm για την ZX. Το ύψος του φτάνει τα 1.945 mm, 35 mm ψηλότερο από τον προκάτοχο του, ενώ το πλάτος αγγίζει τα 1.990 mm στην GR Sport έκδοση, με την ZX να βρίσκεται 10 mm πιο κάτω. Το μεταξόνιο φτάνει τα 2.859 mm.

Μηχανικά, μέχρι στιγμής ξέρουμε πως το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί με δύο 6κύλινδρα σύνολα να είναι διαθέσιμα. Αν και αποχαιρετάμε τον παλιό ατμοσφαιρικό V8, ο νέος V6 βενζινοκινητήρας των 3,5 λίτρων, χάρη στην χρήση turbo, καταφέρνει να αποδίδει 409 ίππους και 650 Nm ροπής, ενώ ο diesel των 3,3 λίτρων φτάνει τους 301 ίππους και 700 Nm ροπής. Σε ρόλο κιβωτίου βρίσκουμε ένα 10άρι αυτόματο, το οποίο σε συνδυασμό με τους downsized κινητήρες θα χαρίζει καλύτερη οικονομία καυσίμου, ενώ αυτή η μείωση στην κατανάλωση επέτρεψε με την σειρά της στην Toyota να μειώσει το μέγεθος του ντεπόζιτου κατά 15 λίτρα. Έτσι έχουμε και καλύτερη κατανομή χώρων αλλά και περαιτέρω μείωση του βάρους, πέραν της χρήσης νέας αλουμινένιας οροφής.

Σε άλλα νέα, η απόσταση από το έδαφος φαίνεται να έχει παραμείνει ίδια, όπως το ίδιο ισχύει και για τις γωνίες προσέγγισης και φυγής. Για περισσότερες πληροφορίες, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε περίπου άλλη μία εβδομάδα, μέχρι την επίσημη παρουσίαση, όπου θα μπορούμε να μάθουμε… όσα έμειναν για την νέα γενιά του σκληροτράχηλου off-roader της Toyota.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...