Το Suzuki Jimny επιστρέφει ως πεντάπορτο και υβριδικό

Λέτε να αποδειχθεί τόσο επιτυχημένο όσο και το 3πορτο;

  • -
  • -

Ευχάριστα νέα επιφύλασσε ο ιαπωνικός τύπος για τους φαν του Suzuki Jimny, καθώς όπως φαίνεται, μία πεντάπορτη εκδοχή του που θα φέρει την ονομασία «Long» ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022. Οι πληροφορίες θέλουν το νέο μοντέλο να εξοπλίζεται με τούρμπο βενζινοκινητήρα αλλά και ήπια υβριδικό σύστημα.

Σε αυτή την πιο «οικογενειακή» μορφή, το μεταξόνιο του Jimny θα είναι κατά περίπου 300mm μακρύτερο, συμβάλλοντας σημαντικά στην αύξηση του διαθέσιμου χώρου τόσο για τους πίσω επιβάτες, αλλά και για τον χώρο αποσκευών. Εμφανισιακά η σχεδιαστική ταυτότητα που μάθαμε και αγαπήσαμε θα μείνει σχεδόν απαράλλαχτη, με τις αλλαγές να περιορίζονται στην προσθήκη των δύο πίσω θυρών χάρη στο μεγαλύτερο μήκος, ενώ η κορυφαία έκδοση θα φέρει ελαφρώς ανασχεδιασμένη γρίλια εμπρός και νέο σχέδιο για τους τροχούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ SUZUKI JIMNY 1.5 VVT

Η ισχύς του νέου κινητήριου συνόλου πιθανολογείται πως θα βρίσκεται κοντά στους 150 ίππους και τα 250 Nm ροπής, με το σύστημα υβριδισμού να βοηθά ώστε να μειωθούν κατανάλωση και ρύποι. Από μεριάς κόστους, η τιμή του Jimny Long στην Ιαπωνία υπολογίζεται πως θα είναι περίπου 2.300 ευρώ υψηλότερη από αυτή του «κοντού». Δυστυχώς πληροφορίες που να θέλουν την πιο άνετη έκδοση του επιτυχημένου ιαπωνικού SUV να έρχεται στην Ευρώπη δεν υπάρχουν, αλλά ο νέος οικολογικότερος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας ίσως καταφέρει να συμμορφωθεί με τα αυστηρά όρια που επιβάλουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις περί ρύπων, χάρη στην ήπια υβριδική τεχνολογία που χρησιμοποιεί. Προς το παρόν, το Suzuki Jimny προσφέρεται στην Ευρώπη μόνο ως διθέσιο επαγγελματικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...