Aυτό είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό στην Ευρώπη! Πιο φθηνό από το Dacia Spring...

Κινέζικο αυτοκίνητο από λιθουανικής καταγωγής εταιρεία… Γιατί όχι;

  • -
  • -

Η Dartz είναι μία λιθουανική εταιρεία, γνωστή για τα θωρακισμένα 4x4 που κατασκευάζει. Εμφανέστατα επηρεασμένη από τις τάσεις της αγοράς όπως φαίνεται, κάνει στροφή 180 μοιρών, καθώς αποφάσισε να συνεργαστεί με την εταιρεία Nikrob, ώστε να κατασκευάσει, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, «το φθηνότερο ηλεκτρικό της Ευρώπη»!

Το Freze, όπως το ονομάζει, αποτελεί ουσιαστικά μία rebranded εκδοχή του ιδιαίτερα δημοφιλούς Wuling Hongguang Mini EV, το οποίο πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα και κατασκευάζεται από τις SAIC-GM-Wuling (Συνεργασία δύο κινεζικών εταιρειών με την General Motors). Η Dartz δηλώνει πως έχει διαπιστώσει ένα κενό στην αγορά των μικρών ηλεκτρικών πόλης, το οποίο σκοπεύει να καλύψει με το Freze. Εκπρόσωπος της εταιρείας, μιλώντας στο βρετανικό Autocar είπε: «Η αγορά είναι γεμάτη με αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις στα B και C segments αλλά η αγορά των μικρών αυτοκινήτων πόλης είναι σχεδόν άδεια.»

Το πρώην κινεζικό – νυν λιθουανικό μοντέλο εκτός από μερικές αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και την προσθήκη διαφόρων συστημάτων ασφαλείας, παραμένει σε μεγάλο βαθμό ίδιο με το Wuling Hongguang Mini EV. Διαθέσιμο με δύο μεγέθη μπαταρίας, 9,2 kWh και 13,8 kWh και με αυτονομία που φτάνει έως και τα 200 km σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος συνδέεται με τον πίσω άξονα, παράγει την εξωπραγματική ισχύ των 17 ίππων και 85 Nm ροπής, με αποτέλεσμα η τελική ταχύτητα του μικρού ηλεκτρικού τετραθέσιου να φτάνει τα 100 km/h.

Πάμε στα σημαντικά τώρα. Πόσο κοστίζει το φθηνότερο ηλεκτρικό της Ευρώπης. Την προκειμένη στιγμή το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με το χαμηλότερο κόστος της αγοράς είναι το Dacia Spring Electric, το οποίο κυμαίνεται στις 12.500 ευρώ. Το νέο Dartz Freze κοστολογείται στις 9.999 ευρώ στην βασική του έκδοση, ενώ αν θέλετε το Luxury πακέτο εξοπλισμού με την μεγάλη μπαταρία, ανθεκτικότερα τζάμια και vegan-friendly υλικά στο εσωτερικό τότε το κόστος ανεβαίνει στις 15.000 ευρώ.

Εσάς πως σας φαίνεται; Θα το αγοράζατε;

back

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...