Η Toyota αποκάλυψε το περιπετειώδες Yaris Cross Adventure

Πρόκειται για μία πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση του «απλού» Yaris Cross

  • -
  • -

Το Toyota Yaris Cross ακόμη δεν πρόλαβε να φτάσει στην αγορά και ήδη έχουμε την παρουσίαση της πρώτης του παραλλαγής. Ακούει στο όνομα Yaris Cross Adventure και πατά στην ίδια TNGA πλατφόρμα με το «απλό» Cross. Πρόκειται για μία ελαφρώς πιο «περιπετειώδη» έκδοση του ιαπωνικού crossover, με την ανανεωμένη εμφάνιση να το επιβεβαιώνει.

Ο εμπρός προφυλακτήρας έχει αντικατασταθεί με ένα που φέρει πιο off-road σχεδίαση, ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Παράλληλα, το νέο μοντέλο εξοπλίζεται με ασημί ράγες οροφής και σκούρες γκρι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Οι αλλαγές συνεχίζουν και στο εσωτερικό της καμπίνας, με νέο ουρανό σε μαύρη απόχρωση και Piano Black φινίρισμα στα χειριστήρια.

back

Όσοι ενδιαφέρονται για το νέο Yaris Cross Adventure μπορούν επίσης να επιλέξουν και την πολυτελή Premium Edition έκδοση, η οποία προσφέρει δερμάτινη επένδυση καμπίνας, ηλεκτρική πόρτα χώρου αποσκευών με αισθητήρες κίνησης, Head-up display, διάφορους συνδυασμούς διχρωμίας για το αμάξωμα και ξεχωριστές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών. Η συγκεκριμένη έκδοση θα είναι διαθέσιμη για αγορά μόνο μέσα στους πρώτους 12 μήνες από την πρώτη κυκλοφορία του μοντέλου.

Μηχανικά το Cross Adventure θα εξοπλίζεται με το ίδιο υβριδικό σύνολο που συναντάμε και στο απλό Cross. Πρόκειται για την τέταρτη γενιά υβριδικής τεχνολογίας της Toyota, η οποία περιλαμβάνει ένα 3κύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.500 κυβικών κύκλου Atkinson και τον συνδυάζει με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ που φτάνει τους 116 ίππους. Τέλος, η νέα παραλλαγή του ιαπωνικού μοντέλου θα προσφέρεται με έξυπνο σύστημα 4κίνησης στον στάνταρ εξοπλισμό, το οποίο θα μπορεί να αλλάζει αυτόματα από κίνηση στους εμπρός τροχούς σε 4κίνηση, ανάλογα τις συνθήκες.

Οι πωλήσεις για το νέο Toyota Yaris Cross Adventure αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...