Το Nissan GT-R αποκτά υβριδική υπόσταση!

Πληροφορίες λένε πως η έκδοση mild hybrid θα βρεθεί στο πλάι της έκδοσης Final Edition των 710 ίππων

  • -
  • -

Το Nissan GT-R είναι ένα αυτοκίνητο που δεν λέει -και δεν θέλουμε- να χαθεί, να θυσιαστεί και αυτό δηλαδή στο βωμό της ηλεκτροκίνησης. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το παρατσούκλι Godzilla αναφέρεται τόσο στις επιδόσεις του όσο και στην αντοχή του στο χρόνο. Στην τελευταία του γενιά, θυμίζουμε πως ξεκίνησε την ζωή του σχεδόν 15 χρόνια πριν (το 2007) και μέσω μικρών και μεγάλων ανανεώσεων έχει καταφέρει να κοιτά κατάματα τον ανταγωνισμό μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία νέα λοιπόν θέλουν το ιαπωνικό supercar να εξηλεκτρίζεται πριν φτάσει στο τέλος της εποχής του.

Αν και θα μπορούσε να είναι απλώς φήμες και τίποτα παραπάνω, η ιδέα ενός mild hybrid GT-R δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη. Οι τελευταίες πληροφορίες λοιπόν, θέλουν την Nissan να επεμβαίνει στον γνωστό twin-turbo V6 και να προσθέτει ένα 48βολτο hybrid σύστημα, το οποίο θα βοηθήσει να επιτευχθούν χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, ενώ θα προσθέσει και περίπου 25 ίππους στην συνολική ισχύ.

Υποτίθεται πως το mild hybrid θα αντικαταστήσει τις τωρινές εκδόσεις του GT-R, από το 2022 έως και το τέλος της παραγωγής του μοντέλου, το 2024. Εάν αυτή η φήμη όντως γίνει πραγματικότητα, αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι και το μόνο GT-R που θα πωλείται. Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και η φήμη μίας ισχυρότερης Final Edition έκδοσης με απόδοση που θα φτάνει τους 710 ίππους χωρίς την βοήθεια κάποιου ηλεκτροκινητήρα. Πρόκειται για μία πολύ ειδική και περιορισμένης παραγωγής έκδοση, η οποία αν όντως δημιουργηθεί θα είναι σε μόλις 20 κομμάτια.

Εσείς για ποιο από τα δύο ανυπομονείτε περισσότερο;

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...