Hyundai Staria MPV: Τελικά είναι όσο διαστημικό το φανταζόμασταν

Πνοή φρεσκάδας για το ξεχασμένο segment η νέα πρόταση της Hyundai

  • -
  • -

Τα minivan δεν είναι κρυφό πως έχουν επισκιαστεί τα τελευταία χρόνια από την αδιάκοπη προσοχή που λαμβάνουν όλο και περισσότερο τα crossover και τα SUV, αλλά η Hyundai είναι εδώ για να δώσει μία πνοή φρέσκου αέρα στο «ξεχασμένο» segment με το ολοκαίνουργιο Staria. To 11-θέσιο MPV έχει μία άκρως φουτουριστική εμφάνιση που σύμφωνα με τους Κορεάτες σκοπός ήταν να θυμίζει την εμφάνιση ενός διαστημόπλοιου.

Δεν είμαστε σίγουροι αν συμφωνούμε με αυτή την τελευταία φράση, αλλά σίγουρα το νέο Staria εντυπωσιάζει. Από μπροστά θα τραβήξει τα βλέμματα χάρη στην μπάρα τεχνολογίας LED που απλώνεται σε όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ πίσω τα κάθετα φώτα με τον pixel σχεδιασμό θυμίζουν αυτά του νέου Ioniq 5. Το Premium trim που βλέπετε στις φωτογραφίες εξοπλίζεται με φώτα τεχνολογίας LED, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ενώ την εικόνα ολοκληρώνουν οι χρωμιωμένες λεπτομέρειες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διαλέξουν την ιδανική για αυτούς διάταξη, με τις επιλογές να περιλαμβάνουν 2, 7, 9 και 11 θέσεις.

interior

Στο εσωτερικό, το ενδιαφέρον κεντρίζουν ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής των 10.25 ιντσών για το infotainment. Στην Premium έκδοση με την διάταξη των 7 θέσεων, το νέο Staria, στην μεσαία σειρά καθισμάτων προσφέρει κάτι που ονομάζει «premium relaxation seats». Ουσιαστικά πρόκειται για ηλεκτρονικά ελεγχόμενα καθίσματα τα οποία ξαπλώνουν με το πάτημα ενός κουμπιού για μεγαλύτερη άνεση. Στην 9-θέσια διάταξη, η Premium έκδοση προσφέρει μεσαία σειρά καθισμάτων, τα οποία περιστρέφονται 180 μοίρες ώστε να φτάσουν να κοιτούν τα καθίσματα που βρίσκονται στο πίσω μέρος του minivan. Μάλιστα, το Staria Premium εξοπλίζεται και με κρυφό φωτισμό LED ο οποίος προσφέρει 64 διαφορετικές χρωματικές επιλογές.

Οι τεχνικές προδιαγραφές θα παρουσιαστούν μέσα στους επόμενους μήνες, με το 11-θεσιο μοντέλο να διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Νότιας Κορέας.

interior

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...