Peugeot e-Rifter: Το ηλεκτρικό van με τα 280 km αυτονομία

Συνεχίζοντας τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, η Peugeot προσφέρει το Rifter και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

  • -
  • -

Χωρίς χωροταξικούς συμβιβασμούς και διατηρώντας τα πλεονεκτήματα των εκδόσεων με θερμικό κινητήρα, το Peugeot Rifter αποκτά και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Σε δύο διαφορετικά αμαξώματα (standard και long), με χώρο αποσκευών έως και 1.050 lt, αλλά και ικανότητα έλξης 750 kg, το γαλλικό van στην ηλεκτρική του εκδοχή προσφέρει 280 km αυτονομίας.

Βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα EMP2 της Peugeot και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και 260 Nm ροπής. Η τελική του ταχύτητα είναι 135 km/h, ενώ για τα πρώτα 100 km/h από στάση χρειάζονται 11,2 sec. Και στα δύο αμαξώματα η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου 50 kWh, ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ταχυφορτιστή έως 100 kWh. O χρόνος φόρτισης σε οικιακή παροχή είναι 31 ώρες, σε Wallbox 7,4 kWh αγγίζει τις 15 ώρες, ενώ σε αντίστοιχο Wallbox 11 kWh απαιτούνται 5 ώρες. Τέλος σε ταχυφορτιστή χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για το 80%.

Στο εσωτερικό, η κεντρική κονσόλα είναι ανασχεδιασμένη, με νέο επιλογέα για το κιβώτιο ταχυτήτων. Το e-Rifter προσφέρει τρία προγράμματα οδήγησης, τα οποία προσανατολίζονται για διαφορετική χρήση με τον ηλεκτροκινητήρα να έχει διαφορετική απόδοση. Συγκεκριμένα, στο Eco η ροπή μειώνεται στα 190 Nm, στο Normal φτάνει τα 210 Nm, ενώ στο Power είναι διαθέσιμα και τα 260 Nm του ηλεκτροκινητήρα. Αντίστοιχα, προσφέρει δύο διαφορετικά επίπεδα ανάκτησης ενέργειας μέσα από το σύστημα πέδησης. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα, στοιχείο που έχει σαν αποτέλεσμα να παραμένει αναλλοίωτος ο χώρος αποσκευών. O τελευταίος προσφέρει χωρητικότητα που κυμαίνεται από 775 lt κάτω από την πίσω εταζέρα για την 5θέσια έκδοση με στάνταρ μήκος αμαξώματος, ή έως 4.000 lt μέχρι την οροφή και τα καθίσματα αναδιπλωμένα, στην έκδοση Long.

Μοναδικό χαρακτηριστικό σε αυτή την κατηγορία, είναι και η μεγάλη πίσω πόρτα που διαθέτει και ανοιγόμενο τζάμι. Αυτό το πρακτικό παράθυρο εξασφαλίζει την πρόσβαση στο πορτμπαγκάζ χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει η πίσω πόρτα. Η ικανότητα έλξης παραμένει στα 750 kg, με δυνατότητα τοποθέτησης κοτσαδόρου από την ημερομηνία λανσαρίσματος της έκδοσης. Το νέο Peugeot e- Rifter που κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου Vigo στην Ισπανία, θα πωλείται στην Ευρώπη από το 2ο εξάμηνο του 2021.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...