Lexus CT 200h – Εξελίσσοντας την συνταγή των Hybrid

Υβριδικό με σπορ γονίδια

  • -
  • -

Υβριδικό, με χαμηλούς ρύπους και μέγιστη οικονομία καυσίμου, είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το νέο Lexus CT 200h. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με σπορ χαρακτηριστικά στο δρόμο.

Απαρνούμενο τον μανδύα της βαρετής οδικής συμπεριφοράς των περισσότερων υβριδικών, το νέο CT 200h είναι εξελιγμένο, ώστε να προσφέρει ευχαρίστηση στην οδήγηση.

Το πρώτο μικρoμεσαίο πολυτελές υβριδικό της Lexus, στοχεύει απευθείας στον γερμανικό ανταγωνισμό της BMW σειράς 1 και του Audi A3, χρησιμοποιώντας μια σειρά από καινοτομίες, ώστε να είναι τεχνολογικά αλλά και οδηγικά επίκαιρο, προσφέροντας άνεση, αλλά και μια εξαιρετικά δυναμική παρουσία εν κινήσει.

Η στιβαρότητα του πλαισίου για μέγιστη ακαμψία, έχει μελετηθεί εκτεταμένα. Η υιοθέτηση επιπλέον οριζόντιων αποσβεστήρων (αμορτισέρ) εμπρός και πίσω, που συνδέουν τις δύο πλευρές της ανάρτησης, προσφέρουν επιπλέον ακαμψία, μείωση των κραδασμών και ελάττωση του θορύβου. Σημαντικές ενισχύσεις έχει δεχτεί το πλαίσιο και οι αναρτήσεις. Το ειδικά σχεδιασμένο  υποπλαίσιο εμπρός για την διαχείριση του επιπλέον βάρους των μπαταριών και οι δοκοί ενίσχυσης της πίσω ανάρτησης, χαρίζουν ένα ανθεκτικό πλαίσιο στο CT 200h, συμβάλλοντας παράλληλα στην ποιότητα κύλισης και την παθητική ασφάλεια του μοντέλου.

Η υβριδική διάταξη είναι όμοια με αυτή του Prius, με έναν κινητήρα 1.8 λίτρων ο οποίος συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα, προς όφελος της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων. Τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του CT 200h θα προσαρμόζονται σε τρία προγράμματα λειτουργίας Eco, Normal και Sport, ενώ η μετάδοση είναι αυτόματη συνεχώς μεταβαλλόμενη, όπως και στο Prius.

H παραγωγή του CT 200h ξεκινά στα τέλη του 2010.

Ανακαλύψτε εδώ το νέο CT 200h

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...