Aston Martin με… άδεια να σκοτώσουν!

Η Aston Martin παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις των Vantage και DBS Superleggera, οι οποίες και είναι εμπνευσμένες από την 25η ταινία του James Bond, “No Time to Die”.

  • -
  • -

Μέσα στο έτος αναμένεται να δούμε στους κινηματογράφους την 25η ταινία του διάσημου Βρετανού μυστικού πράκτορα, James Bond. Στο «No Time to Die», ανάμεσα στους πρωταγωνιστές συγκαταλέγεται –παραδοσιακά- και η Aston Martin. Και μάλιστα στη νέα ταινία όχι με ένα, αλλά με τέσσερα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας να κάνουν την εμφάνιση τους!  Από την πασίγνωστη και εικονική DB5, την κλασσική V8, έως και την νεότερη DBS Superleggera, την ώρα που σε ρόλο guest star θα δούμε και την επερχόμενη Valhalla! Έτσι, θέλοντας να γιορτάσει και η Aston Martin από την πλευρά της την 25η ταινία του James Bond, παρουσίασε δύο ειδικές εκδόσεις των Vantage και DBS Superleggera, οι οποίες είναι διαθέσιμες από σήμερα σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Τη σχεδίαση των συγκεκριμένων μοντέλων, ανέλαβε το ειδικό τμήμα «Q by Aston Martin», που φημίζεται για τις κορυφαίες υπηρεσίες εξατομίκευσης που προσφέρει.



Το πρώτο από τα δύο μοντέλα, η Vantage 007 Edition, είναι εμπνευσμένη από την V8, η οποία και έκανε το ντεμπούτο της το 1987 στην ταινία του James Bond: «Με το δάκτυλο στα σκανδάλη». Το αυτοκίνητο διαθέτει μικρές στιλιστικές πινελιές, όπως οι ασημένιες γρίλιες που παραπέμπουν στην κλασσική V8. Οι κίτρινες λεπτομέρειες σε πολλά σημεία του αμαξώματος κάνουν τη διαφορά, ενώ το αυτοκίνητο προσφέρεται και με ένα σετ από σκι, θυμίζοντας τις σκηνές της V8 στην συγκεκριμένη ταινία του ΄87 σε χιονισμένες επιφάνειες. Το χρώμα είναι το αυθεντικό Gumberland Grey της Aston Martin, ενώ στο εσωτερικό θα ξεχωρίζει το μαύρο δέρμα και το σκούρο χρώμιο, με το λογότυπο του 007 να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα! Νέα είναι και τα καθίσματα, που έχουν πλάτη κατασκευασμένη από κάρμπον, ενώ η… έκπληξη κρύβεται ανάμεσα στις θέσεις οδηγού και συνοδηγού. Εκεί συναντάμε ένα άνοιγμα, το οποίο έχει χαρακτήρα κέντρου ελέγχου, αντίστοιχο με αυτόν που ο James Bond είχε στη διάθεση του για να χρησιμοποιήσει τον οπλισμό του αυτοκινήτου. Μόνο που στην συγκεκριμένη περίπτωση έχει φυσικά διακοσμητικό χαρακτήρα… Μία ακόμα «κατασκοπική» νότα, είναι ο ζωγραφισμένος στόχος στην πεταλούδα του αυτομάτου κιβωτίου, δίνοντας την αίσθηση ότι κατευθύνεις έναν πύραυλο. Η Vantage 007 Edition θα παραχθεί σε μόλις 100 κομμάτια και θα είναι διαθέσιμη με αυτόματο, αλλά και χειροκίνητο κιβώτιο.



Η DBS Superleggera με το ίδιο χαρακτηριστικό, θα παραχθεί μόλις σε 25 αντίτυπα και θα έχεις ακριβώς τις ίδιες προδιαγραφές με την έκδοση που θα κάνει το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο, στο «No Time to Die».  Σας θυμίζουμε, ότι η θηριώδης Aston Martin αποδίδει 720 ίππους, αλλά και 900 Nm ροπής από τον 12κύλινδρο κινητήρα των 5.200 cc με τα δύο τούρμπο. Οι στιλιστικές της αλλαγές εντοπίζονται στο Ceramic Grey χρώμα, στο οποίο διατίθεται αποκλειστικά, αλλά και με συγκεκριμένα μέρη σε μαύρο χρώμα τύπου κάρμπον. Όπως η οροφή, οι πλευρικοί καθρέφτες, το εμπρός σπλίτερ και ο διαχύτης στο πίσω μέρος. Μοναδική σχεδίαση για την περίσταση έχουν οι ζάντες αλουμινίου των 21 ιντσών. Όσον αφορά το κόστος; H DBS Superleggera 007 διατίθεται με το εξωφρενικό ποσό των 308.000 ευρώ, ενώ η… προσιτή Vantage 007 μπορεί να γίνει δική σας με μόλις 177.000 ευρώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...