Νέα Bentley Bentayga Speed: Ένα SUV με 635 ίππους και 0-100 σε 3,9 sec

Αίγλη και δυναμισμός συναντιούνται και δημιουργούν την κορυφαία έκδοση του βρετανικού SUV επιδόσεων

  • -
  • -

Ένα εκ των γρηγορότερων SUV στον κόσμο είναι η νέα Bentley Bentayga, η οποία πλέον εμπλουτίζει το όνομά της με την κωδική ονομασία “Speed”.

Η πολυτελής μάρκα απομάκρυνε την κουκούλα από το πολυτελές υψηλών επιδόσεων όχημα, το οποίο κατασκευάζεται στο χέρι στην κωμόπολη Crew της Αγγλίας και εκ του αποτελέσματος καταδεικνύεται πως η νέα ονομασία δεν είναι… αυθαίρετη.

Αυτό διότι η τελική του αντιστοιχεί σε 306 km/h και η επιτάχυνση στα 100 km/h από στάση αποτελεί υπόθεση 3,9 sec. Τα παραπάνω νούμερα οφείλονται στον 6κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο W12 κινητήρα, απόδοσης 635 ίππων και 900 Nm ροπής (από τις 1.500 έως και τις 5.000 σ.α.λ.), ο οποίος συνδυάζεται με έναν 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα προηγμένο σύστημα αερανάρτησης, για καλύτερο κράτημα.

Η αποδοτικότητα του πανίσχυρου κινητήριου συνόλου αποτέλεσε βασικό «θέλω» των ανθρώπων της Bentley και ως εκ τούτου αξιοποιεί ένα σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (6 εξ αυτών εφόσον απαιτείται). Παράλληλα, μέσω των πληροφοριών που συλλέγονται από τους αισθητήρες εισόδου αλλά και αυτούς της εξάτμισης επιτυγχάνεται ο μετριασμός της ψύξης του κυλίνδρου, καθώς και του καταλυτικού μετατροπέα, γεγονός που περιορίζει τις εκπομπές CO2. Βέβαια, πέρα από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η ανωτέρω πρακτική μειώνει και την κατανάλωση καυσίμου.

Το σύστημα Drive Dynamics προσφέρει 4 προφίλ οδήγησης: Το Comfort που επιτρέπει ένα άνετο ταξίδι, το Sport για επιδόσεις, το Bentley Mode που συστήνεται από τους κατασκευαστές, καθώς και το Custom το οποίο επιτρέπει στον οδηγό να προχωρήσει στις δικές του ρυθμίσεις.

Σχεδίαση: Αίγλη και δυναμισμός

Οι δυναμικοί πίσω και εμπρός προφυλακτήρες, οι «σκοτεινοί» κεντρικοί προβολείς, η αφθονία «μυών» και η επιμήκης πίσω αεροτομή συνιστούν ένα τετράπτυχο χαρακτηριστικών που διαφοροποιούν την Bentayga Sport από τον ανταγωνισμό. Χαρακτηριστικοί είναι και οι τροχοί των 22 ιντσών, οι επιβλητικές εξατμίσεις σε σχήμα οβάλ, καθώς και η αεροτομή.

Προσφέρεται ως στάνταρ μια παλέτα 17 χρωμάτων εμπλουτισμένη με περαιτέρω 47 αποχρώσεις, καθώς και 24 επιπλέον επιλογές δύο χρωματικών τόνων. Αν, ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τις συνολικά 88 επιλογές που προσφέρονται, τότε μπορούν να εξατομικεύσουν περαιτέρω το μοντέλο τους παρέχοντας στην εταιρεία ένα δείγμα των «απαιτήσεών» τους.

Στο εσωτερικό υπάρχει η οθόνη αφής των 10,9 ιντσών η οποία πέρα από την υψηλή ανάλυση είναι κατασκευασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να καταπολεμά την αντανάκλαση του φωτός, διευκολύνοντας τους επιβάτες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...