Η σκληροπυρηνική Ford Mustang Mach-E 1400 των 7 μοτέρ και των 1.419 ίππων!

Ο ηλεκτρικός «πύραυλος» της μάρκας βγάζει τον όρο “Mustang”… ασπροπρόσωπο

  • -
  • -

Η ονομασία Ford Mustang είναι γεγονός πως ανέκαθεν συνιστούσε συνώνυμο του “brutal” χαρακτήρα, της σπορ οδήγησης και του θαρραλέου πνεύματος, χαρακτηριστικά που σχεδόν λησμονήσαμε, μετά την παρουσίαση της Mustang Match-E, του ηλεκτρικού SUV της αμερικανικής μάρκας.

Προτού, ωστόσο, ξεχάσουμε τελείως την έμφυτη επιθετικότητα που απορρέει απ’ το όνομα “Mustang”, η Ford μας υπενθυμίζει τι σημαίνει ο προσδιορισμός «σκληροπυρηνικός». Αυτό το κάνει τραβώντας την κουκούλα στην Ford Mustang Mach- E 1400, έναν αμιγώς ηλεκτρικό… πύραυλο, ο οποίος «φορά» 7 μοτέρ  συνολικής απόδοσης 1419 PS και έχει τελική 257 km/h.

Οι τρεις από αυτούς είναι ενσωματωμένοι στον μπροστινό άξονα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις στον πίσω, με έναν άξονα μετάδοσης να συνδέει τα μοτέρ με τα διαφορικά, τα οποία παρέχουν ένα μεγάλο εύρος ρυθμίσεων για χρήση είτε σε drifting, είτε αγώνες υψηλής ταχύτητας.

H ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία χωρητικότητας 56,8 kWh, αποτελούμενη από κυψέλες κοβαλτίου, νικελίου και μαγγανίου, η οποία προσδίδει στο όχημα εξαιρετικές επιδόσεις και υψηλό ρυθμό εκφόρτισης.

Προκειμένου να δημιουργηθεί αυτή η νέα εκδοχή του muscle car, απαιτήθηκαν 10.000 ώρες συνεργασίες μεταξύ των της Ford Performance και του βελτιωτικού οίκου RTR, έχοντας ως κοινό όραμα να παρέχουν «χειροπιαστές» αποδείξεις για τις δυνατότητες ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τις φωτογραφίες, κάθε σπιθαμή του μοντέλου εκπέμπει αδάμαστο δυναμισμό, με πολιορκητικό κριό τα αιχμηρά φώτα, τους επιθετικούς προφυλακτήρες, τη γιγαντιαία αεροτομή και τα διογκωμένα φτερά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...