Η εντυπωσιακή 911 Τarga 4S Heritage Design Edition [Video]

Ακόμα μια Special Edition Porsche που θα βλέπουμε στα όνειρα μας

  • -
  • -

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της νέας 911 Targa (gen.992), η Porsche κάνει ένα ταξίδι στον χρόνο, φέρνοντας στιλιστικά στοιχεία από τις δεκαετίες των 50’s και 60’s στο σήμερα, και τα συνδυάζει με τα τελευταίας τεχνολογίας οχήματα της. Η 911 Targa 4S Heritage Design Edition, όπως είναι το πλήρες όνομα της είναι το πρώτο εκ των τεσσάρων μοντέλων που θα παρουσιάσει η Porsche με την συγκεκριμένη retro φιλοσοφία.

Εξωτερικά η νέα 911 είναι βαμμένη σε ένα κόκκινο χρώμα με κωδική ονομασία Cherry Metallic, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα χρυσά λογότυπα. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε ένα special σήμα της εταιρίας, διαφορετικό από το σήμα που φοράνε οι «απλές» εκδόσεις.

Η retro φιλοσοφία δεν σταματά εκεί, καθώς βρίσκουμε το ίδιο σήμα στις ζάντες για τις οποίες είναι υπεύθυνο το τμήμα Exclusive Design. Οι old school πινελιές συνεχίζουν και στην καμπίνα με δίχρωμο σαλόνι που παραπέμπει σύμφωνα με την Porsche στην 356 των 50’s.

Όπως φανερώνει η ονομασία, το συγκεκριμένο μοντέλο είναι βασισμένο στην 911 Targa 4S και φοράει ένα twin-turbo 6κύλινδρο κινητήρα 3λίτρων, με απόδοση 450 PS και 530 Nm ροπής. Συνδέεται με ένα 8τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σε συνδυασμό με την τετρακίνηση πετυχαίνει 0-100 km/h σε 3.4 sec και έχει τελική 302 km/h. Και για τους πιο βενζινοαίματους η Porsche αναφέρει πως θα είναι διαθέσιμο και ένα 7αρι χειροκίνητο κιβώτιο.

Συνολικά θα παραχθούν 992 κομμάτια (ίδιο νούμερο με την γενιά του μοντέλου) και θα βρεθεί στις αντιπροσωπείες σε λίγους μήνες, με την τιμή να μην έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...