Θα δίνατε 50.000 € για ένα κινέζικο ηλεκτρικό sedan;

Η κινεζική BYD ετοιμάζεται να λανσάρει το πολυτελές σεντάν Han EV σκοπεύοντας να κάνει αίσθηση στην ευρωπαϊκή αγορά

  • -
  • -

Η BYD θα προσπαθήσει να κάνει αίσθηση στην ευρωπαϊκή αγορά, λανσάροντας το Han EV! Πρόκειται για το αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές premium σεντάν, το οποίο εφοδιάζεται με τις νέες και σύγχρονες μπαταρίες «Blade Battery» της ίδιας εταιρείας. Ανάμεσα στα προτερήματα της νεότερης τεχνολογίας μπαταριών συγκαταλέγονται τα αυξημένα επίπεδα ασφαλείας, η μεγαλύτερη αυτονομία και η απλουστευμένη σχεδίαση του πακέτου των μπαταριών.

Μάλιστα, οι επιδόσεις του θα είναι εξαιρετικές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 3,9 sec που απαιτούνται για τα πρώτα 100 km/h από στάση. Μάλιστα ο… εκρηκτικός του χαρακτήρας συνδυάζεται με αυτονομία 605 χιλιομέτρων! Το Han EV θα διαθέτει την τεχνολογία «DiPilot», ένα τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόνομης οδήγησης, το οποίο και θα κάνει χρήση τεχνολογίας 5G.



Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά το κόστος του μόνο προσιτό δεν θα είναι, αφού υπολογίζεται ανάμεσα σε 45 με 55.000 ευρώ. Σημειώστε, ότι αναμένεται να παρουσιαστεί στην κινεζική αγορά στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Σε κάθε περίπτωση, οι ιθύνοντες της BYD είναι αρκετά αισιόδοξοι, ενώ πιστεύουν στη δημιουργία τους. Όπως αναφέρουν, το Han EV έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τα υψηλά στάνταρ των περισσοτέρων ευρωπαϊκών πολυτελών μοντέλων! Μάλιστα, νωρίτερα είναι πιθανό να κάνει την είσοδο του στην αγορά εκτός Κίνας και το SUV της BYD, το Tang. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα… πείσει το δύσκολο και απαιτητικό ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό, το οποίο παραμένει επιφυλακτικό με τις κινεζικές δημιουργίες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...