Με υβριδική έκδοση 300 ίππων η νέα γενιά του Peugeot 308

Με ηλεκτρική, υβριδική και τετρακίνητη έκδοση το επόμενο μικρομεσαίο της Peugeot

  • -
  • -

Το 308 είναι το επόμενο μοντέλο της Peugeot που θα υποστεί ένα ολοκληρωτικό make over, ακολουθώντας τα πρότυπα των νεότερων αυτοκινήτων της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η σχεδιαστική, και όχι μόνο, φιλοσοφία που διακρίνει τα 3008, 5008, 508, 208 και 2008, θα είναι πλέον ευδιάκριτη και στο νέο 308, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2021.
Θα βασίζεται σε μία ανανεωμένη έκδοση της πλατφόρμας EMP2, κάτι που σημαίνει ότι το 308 θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμο και σε ηλεκτρική έκδοση. Παράλληλα, το γαλλικό χάτσμπακ αναμένεται να διαθέτει και μία υβριδική εκδοχή, που θα συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα, με έναν βενζινοκινητήρα 1.600 cc.



Όμως, για τους φίλους της γρήγορης οδήγησης θα υπάρχει και μία ακόμα υβριδική έκδοση με σαφώς πιο σπορτίφ προδιαγραφές. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, με αποτέλεσμα η κίνηση να μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, προσφέροντας συνδυαστική ισχύς της τάξεως των 300 ίππων.
Tο αμάξωμα και η ανάρτηση θα έχουν υποστεί μία σειρά από αναβαθμίσεις, έτσι ώστε να αποτελέσει μία άκρως ανταγωνιστική πρόταση στην κατηγορία των hot hatch. Μάλιστα, αναμένεται να αποκαλείται PSE (Peugeot Sport Engineered), ένα λογότυπο το οποίο θα δούμε για πρώτη φορά στο 508 το φθινόπωρο. Σίγουρα, δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που θα αυξήσει τις πωλήσεις, αλλά για μία έκδοση που θα διαμορφώσει την εικόνα και θα προσθέσει status στο νέο 308.
Παράλληλα, θα αποτελεί παράδειγμα της νέας φιλοσοφίας της Peugeot, που την θέλει να συνδυάζει την ηλεκτρική τεχνολογία και τα σπορτίφ στοιχεία. Είναι χαρακτηριστικό, ότι έκδοση GTI θα υπάρξει μόνο στο αμάξωμα το 208 και συγκεκριμένα στην αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο στη βρετανική αγορά.

Επιστρέφοντας στο 308, είναι δεδομένο ότι θα διατίθεται σε πεντάθυρο και estate αμάξωμα, ενώ είναι πιθανό να προκύψει και crossover έκδοση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...