Volkswagen Touareg R: HOT SUV με 462 ίππους!

Υβριδικό με τετρακίνηση και τελική ταχύτητα 250 km/h

  • -
  • -

Το δεύτερο σπορ SUV (μετά το T-Roc R) είναι και το πρώτο υβριδικό μοντέλο του τμήματος Volkswagen R. Το Touareg R κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης και εντυπωσιάζει με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Το Touareg R βασίζεται στην τρίτη γενιά του μεγάλου SUV της Volkswagen, το οποίο λανσαρίστηκε το 2018. Ίσως εκεί σταματούν οι ομοιότητες, καθώς οι επεμβάσεις του τμήματος Volkswagen R έχουν γίνει σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου. Όχι μόνο στον αισθητικό τομέα (με τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τους τροχούς των 22 ιντσών και το δερμάτινο εσωτερικό), αλλά και στα μηχανικά μέρη.

Το υβριδικό σύστημα του Touareg R αποτελείται από τον 3λιτρο V6 TSI βενζίνης (340 ίππων) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ (136 ίππων). Η συνδυαστική ισχύς φθάνει τους 462 ίππους και η ροπή τα 700 Nm. Κάτω από το χώρο αποσκευών έχει τοποθετηθεί η μπαταρία ιόντων λιθίου 14,1 kWh, η οποία εξασφαλίζει κίνηση χωρίς ρύπους, σε ταχύτητες έως 140 km/h. Όταν η μπαταρία είναι επαρκώς φορτισμένη, το Touareg R ξεκινά σε ηλεκτρική λειτουργία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΤΟ VW T-ROC R ΜΕ ΤΟΥΣ 300 ΙΠΠΟΥΣ

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του 8τάχυτου Tiptronic και της τετρακίνησης 4MOTION. Η ροπή κατανέμεται στους δύο άξονες ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών και μπορεί να φθάσει το 70% μπροστά και το 80% πίσω.

Το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Travel Assist είναι ενεργό μέχρι την τελική ταχύτητα του Touareg R, η οποία περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...