Με 245, 300 και 310 ίππους: Το νέο Cupra Leon (vid)

Το καυτό μικρομεσαίο θα κυκλοφορήσει σε hatch και Sportstourer αμάξωμα

  • -
  • -

Γιορτάζοντας τα δεύτερά της γενέθλια αλλά και εγκαινιάζοντας τη νέα της έδρα, δίπλα σε αυτήν την Seat, η Cupra αποκάλυψε τη δυναμική έκδοση του Leon. Ένα αυτοκίνητο που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στη σπορ μάρκα, λαμβάνοντας θέση δίπλα στο Cupra Ateca.

Το Cupra Leon είναι διαθέσιμο και σε plug-in υβριδική έκδοση, συνδυάζοντας τις επιδόσεις με τη χαμηλότερη κατανάλωση και τους περιορισμένους ρύπους. Θα κυκλοφορήσει τόσο σε 5θυρη hatchback έκδοση όσο και σε wagon, η οποία ονομάζεται Sportstourer.

Με το μεγάλο σήμα Cupra στη μάσκα, τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τα full LED φώτα, το διαχύτη, τους μεγάλους τροχούς, τα μπάκετ καθίσματα και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες στο εσωτερικό, το καυτό μικρομεσαίο μοντέλο δίνει τον τόνο.

Η έκδοση PHEV είναι διαθέσιμη τόσο για το hatchback όσο και για το Sportstourer μοντέλο. Ο 1.4 TSI συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ 116 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ του υβριδικού συστήματος να ανέρχεται σε 245 PS (400 Nm ροπής). Η μπαταρία 13 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως 60 km (σε κύκλο δοκιμών WLTP), ενώ οι εκπομπές CO2 είναι κάτω από τα 50 g/km.

Οι συμβατικές εκδόσεις του Cupra Leon αποδίδουν 245 ίππους (για το hatch και το Sportstourer με 2.0 TSI), 300 ίππους (επίσης για τα δύο αμαξώματα με το 2.0 TSI) και 310 ίππους (αποκλειστικά για το Sportstourer με τον ίδιο κινητήρα). Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο DSG. Η διαδικασία 0-100 km/h διαρκεί μόλις 4,8 sec, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, ενώ η τετρακίνηση 4Drive εξασφαλίζει ακόμη υψηλότερη περιθώρια πρόσφυσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...