Νέα BMW X3 – Πρώτες πληροφορίες

Αναμένεται το προσεχές φθινόπωρο

  • -
  • -

Μεγαλύτερη, με νέα αναβαθμισμένα μηχανικά μέρη και πιο άνετη στο δρόμο η νέα X3 έρχεται να σταθεί με αξιώσεις απέναντι στο Audi Q5 και την Mercedes GLK. Φρέσκια σε σχεδίαση, με ελαφρώς αυξημένες διαστάσεις (μήκος 4650mm), θα καταφέρνει να είναι μερικά κιλά (20-25kg) ελαφρύτερη από την προκάτοχο της.

Πολλά από τα μηχανικά σύνολα που θα την εξοπλίζουν είναι κοινά με την πιο προσιτή X1, με την οποία θα υπάρχει και κάποιος ανταγωνισμός στις μικρότερες κυρίως εκδόσεις. Η οικονομία καυσίμου και οι χαμηλές εκπομπές ρύπων αποτελούν στοιχεία που χαρακτηρίζουν την νέα X3. Χαρακτηριστικά η νέα xDrive 20d με τον δίλιτρο diesel 4κύλινδρο κινητήρα θα παράγει 184 ίππους με μέση κατανάλωση 5.5lt/100km. Για τους πιο απαιτητικούς θα υπάρχει και έκδοση xDrive 35i με τον τρίλιτρο biturbo των 306 ίππων και 400Nm ροπής. Η συγκεκριμένη έκδοση θα συνδυάζεται με το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, που διατίθεται και στην νέα σειρά 5, το οποίο θα εξοπλίζει και την μικρότερη βενζινοκίνητη των 272 ίππων (xDrive28i). Όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό λειτουργία Start&Stop και μαζί με άλλες τεχνικές εξοικονόμησης καυσίμου επιτυγχάνουν μικρότερη κατανάλωση μέχρι και 15%.Από τις αρχές του 2011 θα είναι διαθέσιμες και οι πιο δυνατές diesel εκδόσεις 2.0 λίτρων και 210 ίππων και η εν σειρά 6κύλινδρη 3.0 λίτρων και 250 ίππων. Νέο είναι το ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα διεύθυνσης το οποίο υπόσχεται καλύτερη αίσθηση και ευκολία στην χρήση. Η τετρακίνηση κατανέμει την ροπή 40:60 εμπρός-πίσω, λειτουργεί προς όφελος της ευχάριστης και ρυθμίσιμης οδικής συμπεριφοράς, όπως και στην εξαιρετική, αν και 200kg ελαφρύτερη X1.

Στο εσωτερικό η ομοιότητα με τα νέα μοντέλα της BMW είναι δεδομένη, ενώ αυτό που θα εντυπωσιάζει είναι σαφώς η καλύτερη εκμετάλλευση χώρων (μεταξόνιο 2810mm), προσφέροντας πρακτικότητα, ευρυχωρία και εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Ελαφρώς μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών (550lt). Διαθέσιμο προαιρετικά είναι και το εμπρός καπό που ανασηκώνεται, το οποίο δρα προς όφελος σε μια σύγκρουση με πεζό. Η νέα X3 πιθανόν να κάνει το ντεμπούτο της το φθινόπωρο στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Οι τιμές θα διατηρηθούν στα πλαίσια της υπάρχουσας X3, διαθέτοντας σχετικά πλούσιο εξοπλισμό. Ενδεικτικά η τιμή της βασικής πετρελαιοκίνητης xDrive 20d θα είναι 38.000-40.000€ στην Γερμανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...