MI-TECH: Μικρό υβριδικό SUV από την Mitsubishi

Με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ και σύστημα αυτόνομης οδήγησης

  • -
  • -

Τη νέα φιλοσοφία της στα οχήματα ελεύθερου χρόνου παρουσίασε η Mitsubishi στο σαλόνι αυτοκινήτου του Τόκιο. Το πρωτότυπο MI-TECH είναι ένα μικρό διθέσιο, ανοικτό, SUV με τεχνολογία plug-in hybrid και κίνηση σε όλους τους τροχούς, με τα αρχικά ΜΙ να παραπέμπουν στις λέξεις «Mitsubishi» και «Intelligent».

Το φουσκωμένο καπό, με την κάθετη μάσκα και τα λεπτά φωτιστικά σώματα συνθέτουν την εικόνα του εμπρός μέρους. Οι θόλοι των τροχών είναι σαν να έχουν πάρει… αναβολικά, ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος επιτρέπει στο MI-TECH να κινηθεί σε κάθε τερέν.

Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που χαρίζουν τετρακίνηση, ενώ υπάρχει και ένας μικρός κινητήρας (που μπορεί να καταναλώνει πετρέλαιο ή κηροζίνη) και λειτουργεί ως γεννήτρια. Το σύστημα ΗΜΙ (human machine interface) παρέχει στον οδηγό μία σειρά από πληροφορίες που λαμβάνονται μέσω αισθητήρων και προβάλλονται στο παρμπρίζ.

Το σύστημα αυτόματου πιλότου MI-PILOT εκτός από έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση σύγκρουσης, αναλαμβάνει το τιμόνι και το φρένο, ενώ υποστηρίζει τον οδηγό όχι μόνο στον αυτοκινητόδρομο αλλά και μακριά από την άσφαλτο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...