Νέα Mercedes-AMG GLB 35: Με 7 θέσεις και 306 ίππους

Στόχος της γερμανικής μάρκας η σύζευξη των συναρπαστικών επιδόσεων, με την ευρυχωρία και το καθηλωτικό design

  • -
  • -

«Καθηλωτικό design, συναρπαστικές επιδόσεις και χώρος για έως και 7 επιβάτες», είναι οι όροι που επιστρατεύει η Mercedes προκειμένου να παρουσιάσει τη νέα Mercedes-AMG GLB 35, η οποία πραγματοποιεί ένα δυναμικό μπάσιμο στην compact κατηγορία των SUV.

Το μοντέλο υπόσχεται ενθουσιώδη οδηγική συμπεριφορά χάρη στον τετρακύλινδρο δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, απόδοσης 306 ίππων και 400 Nm ροπής, το οποίο πλαισιώνεται από ένα 8ρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που μεταδίδει την κίνηση στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος AMG Performance 4MATIC. Η επιτάχυνση 0-100 km/h, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι εφικτή σε 5,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους τα 5 προγράμματα οδήγησης AMG DYNAMIC SELECT τα οποία σηματοδοτούν μια ποικιλία οδηγικών εμπειριών. Πρόκειται για τις λειτουργίες Slippery, Comfort, Sport, Sport+ και Individual, καθένα εκ των οποίων ρυθμίζει μια σειρά παραμέτρων, σχετικά με τη μετάδοση, την ανάρτηση, την απόκριση του κινητήρα κ.ο.κ.

Το σύστημα ανάρτησης AMG επιτρέπει την καλύτερη απόκριση στις στροφές και αυξημένη άνεση στα μεγάλα ταξίδια, ενώ η εκ βάθρων επανασχεδίαση όλων των στοιχείων που κατευθύνουν τους τροχούς συνδράμουν καθοριστικά στην άμεση απόκριση και αυξάνουν τις πλευρικές δυνάμεις. Επιπροσθέτως, σε αναβαθμίσεις έχουν υποβληθεί και τα μεγαλύτερης αντοχής φρένα με ασημένιες δαγκάνες και μαύρους δίσκους (350 mm εμπρός και 330 mm πίσω).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η NEA MERCEDES-BENZ GLE COUPE

Επιπλέον, η νέα GLB 35 διακρίνεται για μια ποικιλία σχεδιαστικών πινελιών οι οποίες είθισται να κοσμούν τα μοντέλα AMG. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η AMG μάσκα που συναντάται για πρώτη φορά σε μοντέλα της σειράς 35, καθώς και τα μπροστινά splitter, o πίσω διαχυτής, οι διπλές απολήξεις, οι ζάντες αλουμινίου των 19 -21 ιντσών καθώς και η αεροτομή.

Η φιλοσοφία της AMG γίνεται ακόμα πιο εμφανής στο εσωτερικό, ελέω των σπορ καθισμάτων σε μαύρο χρώμα με τις κόκκινες... μικροσκοπικές ραφές, ενώ το ίδιο χρώμα φέρουν και οι ζώνες.

Το σύστημα πολυμέσων MBUX, τέλος, ενισχύει τους δεσμούς μεταξύ του οχήματος και των επιβατών, ενώ οι ενεργοποίηση των ποικίλων λειτουργιών γίνεται είτε μέσω φωνητικών εντολών είτε απτικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...