Πιο πλούσιος εξοπλισμός για τα Skoda Karoq και Kodiaq

Η ανανέωση των δύο SUV περιλαμβάνει και περιορισμένες εξωτερικές αλλαγές

  • -
  • -

Τα Kodiaq και Karoq έβαλαν τη Skoda στη δημοφιλή κατηγορία των SUV, με το μικρότερο Kamiq να έρχεται για να συμπληρώσει τη γκάμα. Ενόψει του Model Year 2020, η τσέχικη μάρκα έκανε μικρές αισθητικές επεμβάσεις στα Karoq/Kodiaq, όπως το λογότυπο «SKODA» στην πέμπτη πόρτα.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές αφορούν τον εξοπλισμό ασφαλείας των δύο SUV και συγκεκριμένα το προαιρετικό σύστημα Side Assist. Αντικαθιστά το Blind Spot Detect, προσφέροντας σημαντικά αυξημένη ακτίνα δράσης: από 20 μέτρα στα 70 μέτρα. Χρησιμοποιώντας δύο αισθητήρες ραντάρ, το σύστημα ανιχνεύει οχήματα που είναι στο «τυφλό» σημείο του καθρέπτη και πλησιάζουν το αυτοκίνητο. Το σχετικό οπτικό σήμα είναι πιο ορατό στον οδηγό, καθώς δεν είναι πλέον πάνω στον καθρέπτη αλλά στη βάση. Μέρος του Side Assist είναι το Rear Traffic Alert, το οποίο ειδοποιεί για κάθε διερχόμενα οχήματα κατά τη διάρκεια της οπισθοπορείας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SKODA KAROQ 1.0 TSI

Στα Karoq και Kodiaq το ρυθμιζόμενο πλαίσιο Adaptive chassis (DCC) μπορεί πλέον να συνδυαστεί και με κίνηση στον εμπρός άξονα. Μέσω του διακόπτη, ο οδηγός επιλέγει ανάμεσα στα προγράμματα Comfort, Normal και Sport, ρυθμίζοντας ανάλογα την απόσβεση που προσφέρουν τα αμορτισέρ.

Το σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί (KESSY) έχει λειτουργία απενεργοποίησης του σήματος μετά από 15 λεπτά. Έτσι όταν το κλειδί είναι αφημένο π.χ. εντός του σπιτιού, δεν θα μπορούν οι κλέφτες που χρησιμοποιούν relay box να υποκλέψουν το σήμα του.

Στη γκάμα κινητήρων του Karoq προστίθεται ο νέος 2.0 TDI απόδοσης 190 ίππων. Συνδυάζεται με το 7άρι DSG και τετρακίνηση. Την ίδια στιγμή, το Kodiaq εφοδιάζεται προαιρετικά με νέας σχεδίασης τροχούς Ignite, διαμέτρου 20 ιντσών.

ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SKODA KODIAQ SCOUT 2.0 TDI 4x4



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...