Το νέο Audi SQ8 με 4λιτρο diesel 435 ίππων

900 Nm ροπής από τις 1.000 rpm

  • -
  • -

Το εντυπωσιακό Audi SQ8 εφοδιάζεται με τον 4λιτρο twin-turbo V8 diesel, ίδιος με αυτόν που φέρει τόσο το Q8 όσο και το SQ7. Η απόδοση του υψηλών επιδόσεων SUV φτάνει τους 435 ίππους και 900 Nm ροπής από μόλις 1.000 rpm. Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στο νέο SQ8 να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h σε μόλις 4,8 sec, ενώ η τελική ταχύτητα σταματάει στα 250 km/h λόγω του ηλεκτρονικού κόφτη. 

 

Ο πετρελαιοκινητήρας συνδυάζεται με μια 48v ιόν.-λιθ. μπαταρία και τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκομπρέσσορα για την εξάλειψη της υστέρησης του turbo. Ακόμα, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να οδηγήσουν το SQ8 εντελώς ηλεκτρικά και με ταχύτητες έως και 22 km/h. Είναι τετρακίνητο και η κίνηση περνάει στους τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

 

Σχεδιαστικά, το SQ8 διαφέρει από το “απλό” του αδερφάκι στις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης και στον διαχύτη που είναι σε ασημί απόχρωση. Φυσικά το αρχίγραμμα S υπενθυμίζει ότι πρόκειται για μια γρήγορη έκδοση, ενώ εξοπλίζεται με πιο σπορ τροχούς και νέους αεραγωγούς. Στο εσωτερικό υπάρχουν αλουμινένια πεντάλς και άλλα στοιχεία από το ίδιο υλικό, καθώς η καμπίνα είναι επενδυμένη με δέρμα και με αλκαντάρα. Επίσης, η Audi έχει τοποθετήσει ανθρακονημάτινα φρένα και αυτορυθμιζόμενη αερανάρτηση στον στάνταρ εξοπλσιμό. Προαιρετικά προσφέρεται και με τετραδιεύθυνση.

 

Η Audi αναφέρει ότι έχει στα σκαριά και μια βενζινοκίνητη έκδοση του SQ8, η οποία θα διατεθεί σε επιλεγμένες αγορές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...