Kia Seltos: Με ελληνικό όνομα αλλά για την… Ινδία

Νέο compact SUV με 1.6 turbo βενζίνης και 1.6 diesel

  • -
  • -

Η είσοδος της Kia στην αγορά της Ινδίας γίνεται με… θόρυβο. Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε στο Δελχί το Seltos, ένα compact SUV. Το μήκος του, αν και δεν ανακοινώθηκε, είναι περίπου 4,3 μέτρα. Το όνομα του Seltos προέρχεται από τον Κέλτο, το γιο του Ηρακλή, όμως το γράμμα «S» παραπέμπει στην ταχύτητα (speed).  

Το Kia Seltos θα κατασκευάζεται σε Ινδία και Νότια Κορέα και θα κυκλοφορήσει σε αρκετές αγορές του κόσμου. Λογικά σε αυτές δεν θα περιλαμβάνεται η ευρωπαϊκή, καθώς δύσκολα θα «χωρέσει» ανάμεσα στα Stonic και Sportage.

Διαθέσιμο με δύο κινητήρες βενζίνης και έναν πετρελαίου, το Seltos θα αρχίσει να πωλείται εντός του 2019. Η γκάμα περιλαμβάνει το γνωστό 1.6 T-GDI με 177 ίππους, τον ατμοσφαιρικό 2.0 απόδοσης 149 PS και τον 1.6 diesel 136 PS.

Αν και δεν έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την καμπίνα των επιβατών, η Kia έκανε γνωστό ότι στην κεντρική κονσόλα κυριαρχεί οθόνη αφής 10,25 ιντσών. Ο προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει Head-Up Display με διαγώνιο 8 ιντσών και ηχοσύστημα της Bose.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...