Η ευρύχωρη BMW Σειρά 8 Gran Coupe

Μακρύτερη σε σχέση με την coupe και με 440 lt. χώρο αποσκευών

  • -
  • -

Η BMW διευρύνει την γκάμα της 8άρας με μια νέα έκδοση, την Gran Coupe. Πρόκειται για την 4θυρη εκδοχή του δυναμικού μοντέλου, κρατώντας τα σπορ χαρακτηριστικά και την πολυτέλεια. 

 

Σχεδιαστικά, η νέα Gran Coupe ακολουθεί τις κομψές γραμμές της δίθυρης 8άρας με τη διαφορά της κλίσης της οροφής στο πίσω τμήμα, που “σβήνει” σταδιακά, καταλήγοντας στον χώρο αποσκευών. Το μεταξόνιο είναι 201 mm μακρύτερο από την Coupe, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη σπορ γοητεία του αυτοκινήτου.

 

Στο εσωτερικό επικρατεί η αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης με στάνταρ τα σπορ καθίσματα με δερμάτινη επένδυση, shift paddles, κρυφό φωτισμό και πλήρως δερμάτινη επένδυση για τον πίνακα οργάνων. Τα πίσω εξωτερικά  καθίσματα υιοθετούν ατομική σχεδίαση με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Το τρίτο πίσω κάθισμα είναι κατάλληλο για χρήση σε σύντομες διαδρομές. Όπως είναι φυσικό, η ευρυχωρία είναι αισθητή, μιας και υπάρχει περισσότερος χώρος για τα κεφάλια των πίσω επιβατών σε σχέση με τις δίθυρες εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 8.

 

Αυτόματο άνοιγμα πορτμπαγκάζ και Comfort Access (hands‑free άνοιγμα και κλείσιμο του πορτμπαγκάζ) προσφέρονται στάνταρ. Χωρητικότητα χώρου αποσκευών 440 lt. H διαιρούμενη 40 : 20 : 40 / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθισμάτων παρέχει πρόσθετη ευελιξία στη μεταφορά αποσκευών.

 

Αναφορικά με τους κινητήρες, η 840i (xDrive) Gran Coupe εφοδιάζεται με τον 3λιτρο των 340 ίππων και 500 Nm ροπής, ενώ η ισχυρότερη βενζινοκίνητη έκδοση (M 850i xDrive Gran Coupe) προσφέρεται με τον 4.4 των 530 ίππων και 750 Nm ροπής. Η τελευταία μπορεί να επιταχύνει από στάση και να φτάσει τα 100 km/h σε 3,9 sec. Τέλος, η πετρελαιοκίνητη έκδοση 840d xDrive Gran Coupe φέρει τον 3λιτρο diesel των 320 ίππων και 680 Nm.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...