Αποκάλυψη Superb iV: Το πρώτο υβριδικό της Skoda (vid)

Με συνδυαστική αυτονομία 850 km και προηγμένες τεχνολογίες, το πρώτο υβριδικό μοντέλο της μάρκας κάνει αισθητή την παρουσία του στη μεγάλη κατηγορία

  • -
  • -

"Μπάσιμο" στον κόσμο των υβριδικών κάνει η Skoda μέσω της παρουσίασης του πρώτου της plug-in υβριδικού μοντέλου, το οποίο προστίθεται στην γκάμα της Superb με την κωδική ονομασία “Superb iV”. Η παραγωγή θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο με το λανσάρισμα να είναι προγραμματισμένο για τις αρχές του 2020.

Το υβριδικό σύστημα του μεγάλου μοντέλου περιλαμβάνει έναν 1.4 TSI βενζινοκινητήρα (156 ίππων) και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, συνδυαστικής απόδοσης 218 ίππων. Η αυτονομία αξιοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια φτάνει τα 55 km (σε κύκλο WLTP), ενώ η συνολική αγγίζει τα 850 km.


H μπαταρία έχει χωρητικότητα 13 kWh, ενώ οι εκπομπές CO2 περιορίζονται σε νούμερα κάτω από τα 40 g/km. Οι νυχτερινές ώρες είναι αρκετές για τη φόρτιση της μπαταρίας μέσω συμβατικής πρίζας, ενώ μέσω Wallbox ισχύος 3.6kW δεν απαιτούνται περισσότερες από 3,30 ώρες. Χάρη, ωστόσο, στην υβριδική του τεχνολογία, αναπλήρωση της "χαμένης" ενέργειας επιτυγχάνεται και στην οδήγηση, τόσο κατά τη λειτουργία του βενζινοκινητήρα όσο και κατά την πέδηση.

Επιπροσθέτως, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 3 προφίλ οδήγησης, καθένα εκ των οποίων ικανοποιεί διαφορετικές ανάγκες: Το SPORT mode για δυναμική οδήγηση, το E-mode για κίνηση αποκλειστικά μέσω του ηλεκτρικού μοτέρ, και το Hybrid Mode, όπου τα δύο μοτέρ συνεργάζονται.

Στο εσωτερικό της στάνταρ έκδοσης Superb iV κυριαρχεί η οθόνη των 8 ιντσών, ενώ διευκόλυνση στον οδηγό προσφέρει η παροχή πληροφοριών για τις διαδρομές που απαιτούν λιγότερο χρόνο. Υποβοήθηση, ακόμη, παρέχει το σύστημα Area View, με τέσσερις κάμερες να παρέχουν πανοραμική εικόνα, καθώς και το Σύστημα Διατήρησης Ταχύτητας (Predictive Cruise Control).

Σε επίπεδο σχεδίασης, τέλος, τις εντυπώσεις κλέβουν τα full LED Matrix φώτα που τα συναντάμε για πρώτη φορά σε μοντέλα της φίρμας, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η πρωτοβουλίας της μάρκας να αντικαταστήσει το σήμα της στη θύρα του χώρου αποσκευών, αναγράφοντας το πλήρες όνομά της.



Superb Scout- crossover έκδοση


Πέραν της υβριδικής έκδοσης αποκαλυπτήρια είχαμε και για την Crossover έκδοση, το πρώτο Skoda Superb Scout. Αυτό διατίθεται μέ έναν δίλιτρο TSI βενζινοκινητήρα των 272 ίππων και έναν διλιτρο TDI diesel των 190 ίππων, τα οποία συνδυάζονται με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Ακόμη, ξεχωρίζει η στάνταρ τετρακίνηση που εκτοξεύει την εκδρομική διάθεση, καθώς και η ιδιαίτερη προσοχή που έχει δοθεί στο εξωτερικό, με τις επενδύσεις σε απομίμηση ξύλου και τα θερμαινόμενα καθίσματα.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...