Μια πρώτη ματιά στο επόμενο Volkswagen Golf

Πλησιάζει η αποκάλυψη του δημοφιλούς μικρομεσαίου της Volkswagen

  • -
  • -

Η Volkswagen αποκάλυψε διακριτικά κάποια σκίτσα του επερχόμενου Golf, το οποίο μάλιστα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Λέμε διακριτικά γιατί, η εταιρεία δημοσίευσε ένα PDF γενικών στοιχείων της φίρμας όπου μετά από 38 σελίδες βρίσκει κανείς τα παραπάνω επίσημα σκίτσα του Golf 8. Βέβαια, στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει αρκετές κατασκοπευτικές φωτογραφίες του μοντέλου, προσφέροντάς μας περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο Golf.

Αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση, το σκίτσο υπερβάλει σε πολλά σημεία κάτι που είναι φυσιολογικό. Για παράδειγμα, το παρμπρίζ δεν θα έχει  τόση μεγάλη κλίση στην πραγματικότητα, ούτε θα πατάει επάνω σε τεραστίων διαστάσεων ζάντες αλουμινίου (δεν αποκλείεται να τις δούμε σε κάποια γρήγορη έκδοση). Οι ουσιαστικές αλλαγές βρίσκονται στο σημείο των φωτιστικών σωμάτων, στον προφυλακτήρα και στη μάσκα που έχει στενέψει.

Όσον αφορά το εσωτερικό, το Golf 8 αναμένεται να αναβαθμιστεί πολύ σε σχέση με την απερχόμενη γενιά. Πλέον, φαίνεται πιο οδηγοκεντρικό, καθώς οι οθόνες και τα σημεία ελέγχου έχουν μια μικρή κλίση προς τον οδηγό. Μιας που μιλήσαμε για οθόνες, εκεί τα πράγματα αναμφίβολα εντυπωσιάζουν, καθώς η εταιρεία έχει στόχο να διώξει το συντηρητικό ύφος από το δημοφιλές μοντέλο. Λόγος γίνεται για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (Active Info Display) και η οθόνη στην κεντρική κονσόλα, που αποτελεί μια προέκταση της οθόνης του οδηγού. Η οθόνη στο ταμπλό είναι μεγάλη, όχι όμως όσο του νέου Touareg (15 ιντσών).

Σύμφωνα με τη Volkswagen, το νέο Golf αναμένεται να αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...