Hλεκτρικό Volkswagen ID. 3: Με 1.000 ευρώ «κλείνεις» ένα

Άρχισαν οι προ-παραγγελίες στην Ευρώπη του compact hatchback που έχει αυτονομία έως 550 km

  • -
  • -

Το ID.3, το πρώτο αποκλειστικά ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen είναι γεγονός. ΟΙ Γερμανοί αποκάλυψαν το μηδενικών ρύπων μικρομεσαίο hatchback, με το οποίο γίνεται το πέρασμα της μάρκας στην ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης.

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις μπαταριών, με αντίστοιχη αυτονομία 330, 420 και 550 km, το ID. 3 φιλοδοξεί να κατακτήσει την ευρωπαϊκή αγορά χάρη και στην προσιτή – για τα δεδομένα της κατηγορίας – τιμή του. Η βασική έκδοση θα κοστίζει στη Γερμανία κάτω από 30.000 ευρώ, ενώ η έκδοση 1st με αυτονομία 420 km λιγότερο από 40.000 ευρώ.

Η Volkswagen άνοιξε το βιβλίο προ-παραγγελιών για την ειδική έκδοση 1st (θα παραχθεί σε 30.000 αυτοκίνητα) σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως και στην Ελλάδα (δείτε στη φωτογραφία το σχετικό μήνυμα της Volkswagen).

Όσοι θέλουν να μπουν στη λίστα θα πρέπει να καταθέσουν προκαταβολή 1.000 ευρώ. Η παραγωγή του ID.3 1st θα αρχίσει στα τέλη του 2019, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται στους πελάτες στα μέσα του 2020.

Όσοι αποκτήσουν το ID. 3 1st θα έχουν πρόσβαση σε δωρεάν φόρτιση για ένα έτος (έως 2.000 kWh) στους σταθμούς που είναι συνδεδεμένοι με την εφαρμογή We Charge της Volkswagen.

Η ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τόσο του ID. 3 όσο και των μπαταριών θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), ώστε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του ηλεκτρικού Volkswagen να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...