Έρχεται τον Μάιο το πολυτελές μικρό DS 3 Crossback (vid)

Με 1.2 βενζίνης και 1.5 diesel 130 ίππων

  • -
  • -

Την… τράπουλα στις κατηγορίες των σουπερμίνι και μικρών crossover θα ανακατέψει σε δύο μήνες το DS 3 Crossback. Η ελληνική αντιπροσωπεία της DS Automobiles είναι έτοιμη για το λανσάρισμα του premium crossover, το οποίο ξεχωρίζει για την αισθητική του, τα ποιότητα υλικά στην καμπίνα και τον εξοπλισμό. Παράλληλα υπόσχεται κορυφαία οδική συμπεριφορά για την κατηγορία του.

Το DS 3 Crossback βασίζεται στην πλατφόρμα CMP (τη μοιράζεται και με το νέο Peugeot 208). Οι διαστάσεις του (μήκος 4,12 μέτρα, πλάτος 1,79 μέτρα) εξασφαλίζουν ευελιξία μέσα στην πόλη, ενώ η απόσταση από το έδαφος (17 εκατ) του επιτρέπουν να κινηθεί και εκτός ασφάλτου.

Κινητήρες

Κατά την έναρξη πωλήσεών του, το DS 3 Crossback θα είναι διαθέσιμο με τον turbo 1.2 PureTech βενζίνης 130 ίππων και τον diesel 1.5 BlueHDi, αντίστοιχης ισχύος. Το φθινόπωρο θα προστεθούν και οι άλλοι κινητήρες, δηλαδή ο 1.2 PureTech 100 PS, ο 1.6 PureTech 155 PS και ο 1.5 BlueHDi 100 PS. Η επιλογή κιβωτίων είναι το μηχανικό 6 σχέσεων και το νέο 8τάχυτο αυτόματο (ΕΑΤ8).

Αισθητικά, διαφέρει ριζικά από το απλό DS 3, με το μόνο κοινό σημείο να είναι η ιδιαιτερότητα της μεσαίας κολώνας. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα υιοθετούν μια ξεχωριστή κυματική σχεδίαση, ενώ η γρίλια τονίζει το δυναμισμό του αυτοκινήτου. Τα στενά φώτα στο πίσω μέρος και ο μεγάλος διάχυτης ολοκληρώνουν την επιθετική του εμφάνιση.

Στην καμπίνα του μικρού crossover η εικόνα είναι γνώριμη από τα μεγαλύτερα αδέρφια της γκάμας του. Η υψηλή ποιότητα υλικών και το ρομβοειδές design είναι κάτι που δεν λείπει από το εσωτερικό του. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μια τεράστια οθόνη 10,3 ιντσών και οι χώροι είναι ικανοποιητικοί, με τον όγκο του πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 350 λίτρα. Μπορεί να μην έχει το Night Vision της DS 7 Crossback, αλλά το μικρό crossover εφοδιάζεται με ημι-αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...