Honda: Στόχος όλα τα μοντέλα της ηλεκτρικά μέχρι το 2025

Πέρα από το αυτοκίνητο πόλης e Prototype, η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε τους στρατηγικούς στόχους της

  • -
  • -

Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πλήρη εξηλεκτρισμό όλων των μοντέλων της στην Ευρώπη μέχρι το 2025 αποκάλυψε η Honda κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, παράλληλα με το Honda e Prototype. Το GOCAR βρίσκεται στο Σαλόνι της ελβετικής πόλης και σας μεταφέρει κάθε καινοτομία.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, η ιαπωνική μάρκα έθεσε ως καταληκτική ημερομηνία το 2025, προκειμένου να υλοποιήσει φιλόδοξο σχέδιο της πώλησης αποκλειστικά ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών. Ο ίδιος στόχος είχε τεθεί και το 2017 με είχε τον ίδιο χρονικό ορίζοντα, αλλά τότε ο εξηλεκτρισμός αφορούσε το 2/3 των πωλήσεων. Ηγετικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνηση αναμένεται να έχει το πρόσφατα αποκαλυφθέν CR-V Hybrid το όποιο παρουσιάστηκε στη Γενεύη και φέρει το υβριδικό σύστημα i-MMD (συνδυάζει ένα βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων i-VTEC με δύο ηλεκτρικά μοτέρ ). Η Honda εκτιμά ότι η πλήρως υβριδική τεχνολογία θα παίξει βασικό ρόλο στην εκπλήρωση των στόχων της για 100% ηλεκτροκίνηση μέχρι το 2025.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ CR-V HYBRID ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ


Αποκάλυψη του Honda e Prototype

Ένα αυτοκίνητο που συμβάλλει στην υλοποίηση του μεγαλεπήβολου στόχου της ιαπωνικής μάρκας είναι το Honda e Prototype που έδωσε το «παρών» στη Γενεύη και αποτελεί τον προπομπό του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής (με μπαταρία) της  Honda για την Ευρωπαϊκή αγορά.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HONDA E PROTOTYPE ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η αυτονομία του ανέρχεται σε 200 km, ενώ φέρει το «προσόν» της ταχείας φόρτισης» στο 80% μέσα σε 30 λεπτά. Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μία κράτηση για το αυτοκίνητο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, στις αρχές του καλοκαιριού. Μέχρι σήμερα, η Honda έχει λάβει 15.000 δηλώσεις ενδιαφέροντος για το Honda e Prototype.

Η Honda αναπτύσσει λύσεις ενεργειακής διαχείρισης για την Ευρώπη

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στη Γενεύη, η Honda αποκάλυψε τις πρώτες λεπτομέρειες για την ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη, κάτι στο οποίο καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει η φιλοσοφία αμφίδρομης φόρτισης Power Manager. Η Honda συνεργάζεται με την EV-Tec προκειμένου να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία αμφίδρομης φόρτισης Honda Power Manager ενώ παράλληλα γνωστοποίησε μια συμφωνία με δύο εξωτερικούς συνεργάτες:

-        Την εταιρία Moixa, η οποία ειδικεύεται στην τεχνολογία ‘συγκέντρωσης πόρων’, που δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να επωφελούνται από τον διαμοιρασμό της χωρητικότητας της EV μπαταρίας τους

-        Την Ubitricity, μία κορυφαία πάροχο λύσεων φόρτισης, μεταξύ των οποίων μία καινοτόμα φιλοσοφία φόρτισης στο δρόμο σε αστικές περιοχές

Το επόμενο βήμα είναι να ξεκινήσουν μελέτες βιωσιμότητας των τεχνολογιών σε Λονδίνο, Βρετανία  και Offenbach, Γερμανία. Περαιτέρω εξελίξεις αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στη χρονιά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...