Ηλεκτρικό SUV με αυτονομία 450 km από την Audi (vid)

Η έκδοση παραγωγής του Q4 e-tron concept θα κυκλοφορήσει το 2020

  • -
  • -

Το πέμπτο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi θα είναι το Q4 e-tron όταν κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, στα τέλη του 2020. Η γερμανική μάρκα παρουσίασε τον προπομπό του, υπό τη μορφή concept car, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Σε σχέση με το e-tron, το Q4 e-tron έχει σχεδιαστικές ομοιότητες, όμως είναι αρκετά μικρότερο, καθώς το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,6 μέτρα. Το τετράθυρο SUV βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα ΜΕΒ του Ομίλου Volkswagen και τοποθετείται στο άνω άκρο της compact κατηγορίας, τόσο από πλευράς διαστάσεων όσο και πολυτέλειας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΑ ΝΕΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ AUDI

Το Q4 e-tron είναι αμιγώς ηλεκτρικό, με δύο μοτέρ να προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 306 ίππων. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος quattro, ενώ η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 6,3 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h, ώστε να μην επηρεάζεται αρνητικά η αυτονομία.

Κάτω από το πάτωμα, ανάμεσα στους δύο άξονες, είναι τοποθετημένες οι μεγάλες μπαταρίες. Η χωρητικότητά τους (82 kWh) είναι επαρκής για να χαρίσει στο Q4 e-tron αυτονομία 450 km, σύμφωνα με το νέο κύκλο δοκιμών WLTP.

Μετά το e-tron που κυκλοφορεί άμεσα στην Ευρώπη, η Audi θα λανσάρει εντός του 2019 το e-tron Sportback καθώς και το Q2L e-tron, αποκλειστικά για την αγορά της Κίνας. Το δεύτερο εξάμηνο του 2020 θα παρουσιαστεί η έκδοση παραγωγής του coupe επιδόσεων e-tron GT.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...