Το ηλεκτρικό crossover της Skoda με αυτονομία 500 km

Το τετρακίνητο VISION iV κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης

  • -
  • -

Το πρωτότυπο από το οποίο θα προκύψει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Skoda παρουσιάζει η τσέχικη μάρκα στη Γενεύη. Το 4θυρο crossover coupe VISION iV βασίζεται στην ΜΕΒ, την ειδική για ηλεκτρικά μοντέλα πλατφόρμα του Ομίλου Volkswagen. Κύρια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, η μεγάλη εξάγωνη μάσκα, τα λεπτά φωτιστικά σώματα, οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών και τα πίσω φώτα σε σχήμα C.

Δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα με συνδυαστική ισχύ 306 ίππους, χαρίζουν στο VISION iV τετρακίνηση, επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,9 sec και τελική ταχύτητα 180 km/h. Πιο σημαντικές από τις επιδόσεις είναι η αυτονομία που χαρίζει οι μπαταρίες ιόντων λιθίου 83 kWh με μία φόρτιση: 500 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Μάλιστα μέσω ταχυφορτιστή φθάνουν στο 80% της χωρητικότητάς εντός 30 λεπτών.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΤΟ SKODA SCALA

Το VISION iV έχει μήκος 4,66 μέτρα, πλάτος 1,93 μ. και ύψος 1,6 μ. Το κοντό καπό συμβάλλει στη δημιουργία ευρύχωρης καμπίνας. Το ταμπλό είναι πλήρως ψηφιακό, με μεγάλες οθόνες τόσο για τον πίνακα οργάνων όσο και για το σύστημα πολυμέσων. Λέιζερ, ραντάρ, κάμερες αναλαμβάνουν να κινούν με ασφάλεια το ηλεκτρικό crossover σε λειτουργία αυτόνομης οδήγησης (επιπέδου 3).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...