Ποιος έδωσε μισό εκατομμύριο για ένα «άγνωστο» supercar; (vid)

Και όμως πάνω από 10 άτομα έχουν ήδη καταβάλει το υπέρογκο ποσό

  • -
  • -

Στο Σαλόνι της Γενεύης θα προσγειωθεί ένα υπεραυτοκίνητο της Ginetta Cars. Η βρετανική εταιρεία σχεδίασε το νέο της μοντέλο ξεκινώντας από μια λευκή κόλλα χαρτιού και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά της φίρμας με έναν και μόνο στόχο: να δημιουργηθεί ένα απόλυτα ικανό supercar.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά εντυπωσιάζουν, ωστόσο να ξεκινήσουμε λέγοντας ότι το κεντρομήχανο μοντέλο έχει σχεδόν την ιδανική κατανομή βάρους (49-51), καθώς και εξαιρετική αεροδυναμική σχεδίαση, που πλησιάζει τα πρότυπα της κατηγορίας LMP3. Μάλιστα, για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, υπήρχε σημαντική βοήθεια και από το αγωνιστικό τμήμα της Ginetta. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το νέο μοντέλο ζυγίζει μόνο 1.150 κιλά, λόγω του ανθρακονημάτινου μονοκόκ σκελετού, καθώς και των ανθρακονημάτινων μερών του αμαξώματος. Ο 6λιτρος V8 κινητήρας αποδίδει 600+ ίππους και 700 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με ένα σειριακό αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ακόμα, τα φρένα είναι κεραμικά και σύμφωνα με την εταιρεία η κάθετη δύναμη που δέχεται το αυτοκίνητο στα 160 km και πάνω είναι 376 κιλά.

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 20 αυτοκίνητα και θα ξεκινήσει να πωλείται το 2020 έναντι 450.000 ευρώ περίπου. Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι παραπάνω από τα μισά αντίτυπα έχουν ήδη πουληθεί…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...