Kamiq, το νέο μικρό SUV της Skoda (video)

Με μήκος στα 4,24 μέτρα και κινητήρες από 1.000 cc

  • -
  • -

Το τρίτο μέλος της οικογένειας μοντέλου ελεύθερου χρόνου της Skoda κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης. Οι διαστάσεις του Kamiq παραπέμπουν είναι ένα αστικό SUV, το οποίο όμως χάρη στην αυξημένη απόσταση από το έδαφος (+3,7 cm σε σχέση με το Scala) προσφέρει δυνατότητα κίνησης και μακριά από την άσφαλτο.

Το Kamiq έχει μήκος 4,24 μέτρα, πλάτος 1,8 μ. και ύψος 2.65 μ. Το μεταξόνιο των 2,65 μ. υπόσχεται επαρκείς χώρους για 5 επιβάτες, οι οποίοι θα μπορούν να πάρουν μαζί τους αποσκευές συνολικού όγκου 400 lt (1.395 lt. όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα).

Το εμπρός μέρος του Kamiq τονίζεται από τη φαρδιά γρίλια που συνδέεται με λεπτά φώτα ημέρας LED. Τα σπόιλερ περιμετρικά δίνουν μία σπορ νότα στο μικρό SUV, ενώ στην ουρά τα φωτιστικά σώματα σχήματος C υπογραμμίζουν τη συγγένεια του Kamiq με τα άλλα SUV της Skoda. Οι διαθέσιμοι τροχοί είναι διαμέτρου από 16 έως 18 ίντσες.

Η γκάμα κινητήρων του Skoda Kamiq πληρούν τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d-TEMP. Βασικός είναι ο τρικύλινδρος 1.0 TSI με 95 ίππους και 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ στην κορυφή των βενζινοκινητήρων συναντάμε τον 1.5 TSI με 150 PS (με 6άρι μηχανικό ή 7τάχυτο αυτόματο DSG). Ίδια επιλογή κιβωτίων προσφέρεται και για τον 1.6 TDI των 116 ίππων.

ΤΟ SKODA SCALA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΒΑΣΙΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 16.000€

Η Skoda εφοδιάζεται το Kamiq με σειρά ηλεκτρονικών συστημάτων. Στο βασικό εξοπλισμό ανήκουν τα Front Assist (με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection) και Lane Assist για αποφυγή εμπρόσθιων συγκρούσεων και διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας αντίστοιχα. To Adaptive Cruise Control και το Driver Alert Fatigue σε συνδυασμό με την ύπαρξη εννέα αερόσακων (συμπεριλαμβανομένου γονάτου για τον οδηγό και πλευρικούς για τους πίσω επιβάτες) τονίζουν το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει το SUV στους επιβάτες του.

Αντίστοιχη ήταν η φροντίδα των μηχανικών της SKODA για τη συνδεσιμότητα και το infotainment που προσφέρει το KAMIQ. Οδηγός και επιβάτες μπορούν να είναι διαρκώς συνδεδεμένοι, να απολαμβάνουν κορυφαίας πιστότητας μουσική από το ηχοσύστημα 10 ηχείων και 405 Watts, την ίδια στιγμή που χειρίζονται τα πάντα από έγχρωμες οθόνες αφής διάστασης έως και 9,25”. Σε συνδυασμό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25”, οδηγός και επιβάτες απολαμβάνουν ένα κορυφαίας ποιότητας hi-tech περιβάλλον στο εσωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...