Ανανεωμένο Volkswagen Passat

Υπάρχει και καθαρότερος 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας για τους φαν των diesel

  • -
  • -

Αρχικά, το ανανεωμένο Passat παρουσιάστηκε εκτός Ευρώπης, ενώ έφτασε η μέρα να κάνει και την εμφάνισή του στην Γηραιά Ήπειρο. Το νέο μεσαίο μοντέλο της Volkswagen δέχτηκε μικρές πινελιές φρεσκαρίσματος, οι οποίες φαίνονται ξεκάθαρα στα εμπρός φωτιστικά σώματα και στους προφυλακτήρες. Ακόμα, στην πόρτα του πορτ-μπαγκάζ συναντάμε την ονομασία του αυτοκινήτου, αλά Arteon. Στο εσωτερικό υπάρχει το 3ης γενιάς σύστημα πολυμέσων με οθόνες 6,5, 8 και 9,2 ιντσών, αναλόγως το εξοπλιστικό πακέτο που θα επιλέξει ο αγοραστής. Παράλληλα, το infotainment υποστηρίζει συστήματα και υπηρεσίες όπως είναι το ιντερνετικό ραδιόφωνο, η πλοήγηση και κίνηση σε πραγματικό χρόνο κλπ.

Ένα από τα highlights του νέου Passat όμως είναι το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης, που λειτουργεί σε ταχύτητες έως και 210 km/h στην εθνική οδό. Αν το πορτοφόλι σας το αντέχει, τότε μπορείτε να προσθέσετε τα προαιρετικά predictive cruise control, lane assist, emergency steering assist, trailer assist και park assist.

Όλα τα μηχανολογικά σύνολα προσφέρονται με ειδικό φίλτρο, που μειώνει σημαντικά τους βλαβερούς –για την ανθρώπινη ζωή- ρύπους. Υπάρχουν τρεις TSI κινητήρες 150, 190 και 272 ίππων, καθώς και τρεις TDI με 120, 190 και 240 PS. Όσον αφορά τον 2λιτρο TDI των 150 ίππων, τον οποίο ονομάζει η εταιρεία πλέον EVO, εκπέμπει 10 g/km λιγότερους ρύπους σε σχέση με τον προκάτοχό του. Η έκδοση Passat GTE αναβαθμίστηκε και μπορεί να ταξιδέψει έως και 55 χιλιόμετρα (WLTP) αμιγώς ηλεκτρικά, εφόσον η μπαταρία έχει φορτιστεί πλήρως.

Το βιβλίο των προ-παραγγελιών θα ανοίξει τον Μάιο, ενώ στα τέλη του Αυγούστου, το νέο Passat θα κυκλοφορήσει στους δημόσιους δρόμους της Ευρώπης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...