Ακόμη και η Lamborghini Huracan χρειάζεται ανανέωση

Το ιταλικό supercar μετονομάζεται σε Huracan EVO, με 640 ίππους και αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο

  • -
  • -

Η… αυγή του 2019 επιφύλασσε την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης της Lamborghini Huracan. Το νέο μοντέλο ονομάζεται Huracan EVO, φέρει βελτιωμένη αεροδυναμική απόδοση, πιο ισχυρή έκδοση του ατμοσφαιρικού V10 και αναβαθμισμένο εξοπλισμό, όπως σύστημα πολυμέσων με επιπλέον δυνατότητες συνδεσιμότητας.

Η Huracan EVO αποκτά τον 5.2 V10 της Performante, ο οποίος εμφανίζει μέγιστη ισχύ 640 ίππων και ροπή 600 Nm, διαθέσιμη στις 6.500 rpm. Με δεδομένο το βάρος των 1.422 kg, η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι μόλις 2,22. Τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 2,9 sec και τα 200 σε 9 sec! Το ιταλικό supercar συνεχίζει να επιταχύνει μέχρι τα 325 km/h.

Η τετρακίνητη Huracan EVO φέρει και ενεργή τετραδιεύθυνση, καθώς και σύστημα torque vectoring σε όλους τους τροχούς. Παράλληλα εφοδιάζεται με το Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI), μία κεντρική μονάδα που ελέγχει όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου για ακόμη πιο δυναμική συμπεριφορά.

Στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί οθόνη 8,4 ιντσών, η οποία ελέγχει όχι μόνο μέσω αφής αλλά και μέσω νευμάτων. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τα καθίσματα, τον κλιματισμό, τους χάρτες πλοήγησης, να ελέγξει τις λειτουργίες του LDVI και να ενσωματώσει το smartphone, καθώς υποστηρίζεται το πρωτόκολλο Apple CarPlay. Προαιρετικά προσφέρεται σύστημα τηλεμετρίας, καθώς και σκληρός δίσκος για την αποθήκευση των δεδομένων.

Όσο για την τιμή της, στη Μ. Βρετανία ορίστηκε στις 165.000 λίρες και στις ΗΠΑ στις 261.000 δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...