Ανανεωμένο Toyota Prius με "ιδιαίτερο" σύστημα 4x4

Είναι διαθέσιμο σε ταχύτητες έως 70 km/h

  • -
  • -

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, η Toyota ετοιμάζει μια ξεχωριστή έκδοση για το υβριδικό της μοντέλο. Το Prius θα διατίθεται πλέον και εκτός Ιαπωνίας σε τετρακίνητη έκδοση με το ιαπωνικό μοντέλο να εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό σύστημα, το Hybrid AWD-i, το οποίο προσφέρει κίνηση και στους πίσω τροχούς μέχρι τα 70 km/h.

Αυτό ουσιαστικά βοηθάει την εκκίνηση σε χιονισμένα τερέν, γι’αυτό ο ηλεκτροκινητήρας συνδυάζεται με μια μπαταρία που μπορεί να κρατάει την απόδοσή της ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα στοιχεία της μπαταρίας βρίσκονται κάτω από τα πίσω καθίσματα και δεν επηρεάζουν καθόλου τον χώρο, κρατώντας τα 1.854 λίτρα της καμπίνας.

Σύμφωνα με την Toyota, το Prius Hybrid AWD-i κρατάει χαμηλά την κατανάλωση, ενώ ευελπιστεί να ανεβάσει τις πωλήσεις του μοντέλου κυρίως στην Αμερική, όπου σημειώθηκε μια μικρή πτώση στις πωλήσεις του υβριδικού Toyota.

Η πρώτη εμφάνιση του τετρακίνητου Prius επί ευρωπαϊκού εδάφους θα γίνει τον Ιανουάριο του 2019 στο σαλόνι αυτοκινήτου των Βρυξελλών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...