INFINITI Project Black S με τεχνολογία από την F1

571 ίπποι και 0-100 km/h σε κάτω από 4 sec

  • -
  • -

Το Infiniti Project Black S βρίσκεται στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και ξεχωρίζει τόσο για την εντυπωσιακή του σιλουέτα όσο και για την τεχνολογία που είναι δανεισμένη από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Βασίζεται στην σπορ coupe εκδοχή του Q60 και φέρει τεχνολογία διπλού υβριδικού κινητήρα της Formula 1. Το Project Black S συνδυάζει διπλή υβριδική τεχνολογία με τον V6 twin-turbo 3λιτρο κινητήρα (405 ίππων) και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS). Η συνολική απόδοση του μοντέλου φτάνει τα 571 PS και η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε κάτω από τα 4 δευτερόλεπτα.

Το υβριδικό σύστημα προσθέτει στο συνολικό βάρος του μοντέλου 200 κιλά, φτάνοντας δηλαδή τα 1.775 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτότυπο Q60 Project Black S αναπτύχθηκε πολύ πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας. Χρειάστηκαν μόλις 18 μήνες για την ολοκλήρωση του προτζεκτ.

Σχετικά με την πρωτοποριακή τεχνολογία

Το κινητήριο σύνολο του πρωτοτύπου, ενσωματώνει τρεις μονάδες κινητήρων (MGU). Κάθε  MGU-K ('K' σημαίνει 'kinetic') συλλέγει κινητική ενέργεια από το φρενάρισμα. Παράλληλα,  οι διπλοί ηλεκτρικοί υπερσυμπιεστές του κινητήρα είναι εξοπλισμένοι με δύο μονάδες MGU-H (όπου 'H' για 'θερμότητα'), για την επεξεργασία της θερμικής ενέργειας από τα καυσαέρια. Αυτό επιτρέπει στον κινητήρα να παράγει ηλεκτρική ισχύ τόσο υπό την πέδηση, όσο και κατά την επιτάχυνση.

Το πρωτότυπο είναι επίσης το πρώτο όχημα INFINITI με ηλεκτρομηχανικά χειριστήρια ελέγχου 'by-wire'. Παράλληλα με την 'by-wire' επιτάχυνση και τις  αλλαγές ταχυτήτων, καθώς και το 'by-wire' Direct Adaptive Steering σύστημα οδήγησης  της NFINITI, το Q60 Project Black S διαθέτει ένα νέο σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση  (BBW). Βελτιστοποιημένο για χρήση στο δρόμο και την  πίστα, το νέο σύστημα πέδησης αντικαθιστά τα στάνταρ δισκόφρενα Red Sport 400 του Q60 (διαμέτρου εμπρός 355 mm και πίσω 350 mm),  με νέα δισκόφρενα  κεραμικού άνθρακα και διαμέτρου 380 mm και 360 mm, εμπρός και πίσω αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...