Νέα Mercedes-Benz B-Class (video)

Ξεχωρίζει από «τον κόσμο των MPV»

  • -
  • -

Η γκάμα των οικογενειακών της Mercedes-Benz μόλις μεγάλωσε με την παρουσίαση της νέας B-Class στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το καινούργιο μοντέλο της γερμανικής φίρμας φαίνεται πιο ώριμο και υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα B-Class έχει σκοπό να ξεχωρίζει από «τον κόσμο των MPV» και αυτό γιατί φέρει μικρούς προβόλους, χαμηλή οροφή και πιο μυώδες αμάξωμα. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με τους καινούργιους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω και τα φωτιστικά σώματα που διαθέτουν νέα LED φώτα ημέρας. Το νέο μοντέλο πατάει επάνω σε νέους τροχούς 16 έως 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό ο οδηγός κάθεται 90 mm ψηλότερα σε σχέση με την προηγούμενη A-Class, βοηθώντας την καλύτερη ορατότητα στον δρόμο. Στο ταμπλό υπάρχουν οι δύο οθόνες (10,25 ιντσών), όπως και στη νέα A-Class, ενώ το κατά 30 mm μεγαλύτερο μεταξόνιο από τον προκάτοχό του με την υπόσχεση της μεγαλύτερης ευρυχωρίας. Παράλληλα, ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί λίγο και ξεκινάει από τα 455 έως και 1.540 λίτρα. Στον προαιρετικό κατάλογο είναι μεταξύ άλλων και η επιλογή των καθισμάτων που κάνουν μασάζ.

Κάτω από το καπό, η νέα Mercedes-Benz B-Class φέρει αναβαθμισμένα σύνολα, τα οποία πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6d-TEMP. Ο 1.5 dCi βρίσκεται ακόμα μέσα στις επιλογές του υποψήφιου αγοραστή που ψάχνει diesel κινητήρα με απόδοση 115 ίππους και 260 Nm ροπής. Επίσης, υπάρχει ο 2λιτρος πετρελαιοκινητήρας με 150 και 188 ίππους. Από πλευράς βενζίνης, υπάρχει ο νέος 1.33 turbo που είδαμε και στην νέα A-Class και προσφέρεται με 136 και 163 ίππους. Όλοι οι κινητήρες προσφέρονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στην περίπτωση του 2λιτρου diesel κινητήρα συνδυάζεται με το 8G-DCT, ενώ όλα τα υπόλοιπα μοτέρ εξοπλίζονται με το αυτόματο 7 σχέσεων.

Οι πωλήσεις της νέας B-Class αναμένονται στις αρχές του Δεκέμβρη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...