4 εκπλήξεις από τη Mercedes-Benz

Πρώτη γεύση από τα νέα GLE, AMG Α 35, EQC και smart forease, πριν κάνουν ντεμπούτο στο Σαλόνι του Παρισιού (φωτο & video)

  • -
  • -

Μπορεί οι πύλες της έκθεσης του Παρισιού να ανοίγουν την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, το GOCAR όμως πήρε μια πρώτη γεύση από τις πρεμιέρες της Mercedes-Benz το προηγούμενο απόγευμα, στην εκδήλωση Meet Mercedes που έγινε στο εντυπωσιακό Piscine Molitor. Εκεί είδαμε από κοντά την ολοκαίνουρια GLE, την εκρηκτική Mercedes-AMG A 35, την ηλεκτρική EQC αλλά και το στυλάτο smart forease. Απολαύστε τα παρακάτω και κάντε κλικ στις εικόνες για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

 

Mercedes-Benz GLE

Το νέο μεγάλο SUV της μάρκας υπόσχεται να συνδυάσει τις ανέσεις μιας λιμουζίνας με τον σκληροτράχηλο DNA για off-road περιπέτειες. Σχεδιαστικά ξεχωρίζει το δυναμικό εμπρός μέρος και το κομψό πίσω τμήμα, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν η ποιότητα κατασκευής και οι δύο συνεχόμενες οθόνες 12,3 ιντσών του συστήματος MBUX. Στην έκδοση GLE 450 4MATIC ο 3λιτρος 6κύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται με σύστημα 48-volt mild hybrid και αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC. Αποδίδει 360 ίππους και 500 Nm ροπής, απόδοση που στην επιλογή EQ Boost αυξάνεται κατά 20 ίππους και 250 Nm ροπής επιπλέον. Στην Ελλάδα αναμένεται στα μέσα του 2019.

 

Mercedes-AMG A 35

H νέα A-Class αγρίεψε. Δέχεται τη φροντίδα της Mercedes-AMG, 2λιτρο τούρμπο με 306 ίππους, 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και τετρακίνηση και εντυπωσιάζει με την εκρηκτική της εμφάνιση και τις επιδόσεις της: 0-100 km/h σε μόλις 4,7 sec και μέγιστη ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Στην Ελλάδα αναμένεται στις αρχές του 2019. Εννοείται πως θα ακολουθήσει η ακόμη πιο ισχυρή Α 45 με περισσότερους από 400 ίππους!

 

Mercedes-Benz EQC

Το μοντέλο που κάνει την αρχή για τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων EQ της Mercedes-Benz κάνει επίσημο ντεμπούτο για το κοινό στο Σαλόνι του Παρισιού. Έχει περίπου το μέγεθος μιας GLC και κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, ένα σε κάθε άξονα με συνδυαστική ισχύ 408 ίππων. Το τετρακίνητο ηλεκτρικό έχει αυτονομία 400 km και ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 5,1 sec.

 

Smart Forease

Λίγο από Crossblade (2002), λίγο από forspeed (2011) και με μπόλικη παιχνιδιάρικη διάθεση, το smart forease γιορτάζει τα 20α γενέθλια της smart με στυλ. Το εντυπωσιακό concept είναι φυσικά ηλεκτρικό, φωτογραφίζοντας το μέλλον της μάρκας που θέλει όλα της τα μοντέλα από το 2020 να κινούνται με ηλεκτρική ενέργεια, αποκλειστικά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...