Αυτό είναι το νέο Audi A1

Από 1.000 cc έως και 200 ίππους

  • -
  • -

Μετά από αρκετά teaser, η Audi αποκάλυψε το νέο Α1. Η δεύτερη γενιά του μικρότερου Audi κρατάει τις κόμπακτ διαστάσεις του με μήκος 4,03 m, πλάτος 1,74 mκαι ύψος 1,4 m. Η σχεδίασή του προέρχεται –σαφώς- από τα μεγαλύτερά του αδέρφια, ενώ φέρει μια πιο επιθετική εμφάνιση χάρη στις αιχμηρές του γωνίες και τη μαύρη οροφή. Στην έκδοση S Line, το μικρό μοντέλο διαθέτει μεγαλύτερους αεραγωγούς, έναν επιπλέον αεραγωγό ανάμεσα από το καπό και την εμπρός γρίλια και μεγαλύτερη πίσω αεροτομή.

Το νέο Audi A1 πατάει επάνω σε νέες σχεδιαστικά ζάντες αλουμινίου 15,16 και 17 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση). Στην τελευταία περίπτωση, προσφέρονται είτε σε ασημί είτε σε μαύρο χρώμα και είναι στάνταρ στην S Line έκδοση. Ο χώρος αποσκευών έχει μεγαλώσει κατά 65 λίτρα, σε σχέση με την απερχόμενη γενιά, φτάνοντας συνολικά τα 335 λίτρα. Από μηχανολογικής πλευράς, η Audi εφοδιάζει το νέο A1 με τον 3κύλινδρο 1.0 κινητήρα απόδοσης 116 ίππων, τον 4κύλινδρο 1.5 των 150 ίππων με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και έναν 2λιτρο 200 ίππων και 320 Nm ροπής. Αργότερα, θα προστεθεί και ένας entry-level κινητήρας απόδοσης 95 ίππων. Όλοι οι κινητήρες διατίθενται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με αυτόματο κιβώτιο S-tronic dual clutch 7 σχέσεων, εκτός από την έκδοση των 200 PS, η οποία θα φέρει αποκλειστικά το αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων S tronic. Φυσικά, στην γκάμα θα προστεθεί και ο 2λιτρος με απόδοση 250 ίππους, ο οποίος θα προσφέρεται αποκλειστικά στην έκδοση S1.

Τεχνολογικά, το νέο A1 φέρει όλα τα προηγμένα συστήματα όπως είναι το Virtual Cockpit, που είναι ουσιαστικά η μεγάλη οθόνη 10,25 αντί για τον κλασικό πίνακα οργάνων, καθώς και το αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων MMI με οθόνη αφής 8,8 ιντσών. H οθόνη 10,1 του infotainment προσφέρεται προαιρετικά. Τέλος, το μικρό μοντέλο εξοπλίζεται με τα συστήματα ασφαλείας όπως είναι η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, η αυτόματη πέδηση σε περίπτωση σύγκρουσης και άλλα.

Οι πωλήσεις του μοντέλου θα ξεκινήσουν το πρώτο τρίμηνο του 2019, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα την τιμή εκκίνησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...