Nέο Citroen C5 Aircross

Στόχος η άνεση και η πρακτικότητα

  • -
  • -

H Citroen αποκάλυψε το νέο C5 Aircross, που αποτελεί το νεότερο μέλος στην γκάμα των SUV της γαλλικής φίρμας. Μια πρώτη γεύση είχαμε πάρει πριν από έναν χρόνο, στο Σαλόνι της Σαγκάης, ωστόσο η ευρωπαϊκή αγορά διαδέχτηκε το δεύτερο μέλος με την ονομασία Aircross.

Το νέο Citroen C5 Aircross διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό τις καινούργιες αναρτήσεις «Progressive Hydraulic Cushions», καθώς και τα μαλακά καθίσματα ή όπως τα ονομάζει η Citroen «Advanced Comfort seats», που συναντήσαμε πρώτη φορά στο νέο C4 Cactus. Το εσωτερικό του μεσαίου SUV είναι πρακτικό και ο χώρο αποσκευών φτάνει έως και τα 720 λίτρα, χάρη στα πίσω καθίσματα που μπορούν να συρθούν και να αναδιπλωθούν εντελώς. Όσον αφορά την εξατομίκευση, η Citroen διαθέτει 30 διαφορετικούς συνδυασμούς με 7 χρώματα αμαξώματος, μαύρη οροφή και διαφορετικές αποχρώσεις για τα Aibump. Στο εσωτερικό υπάρχει μια οθόνη 12,3 ιντσών, που αντικαθιστά τον παραδοσιακό πίνακα οργάνων, ενώ το infotainment φέρει 8 ιντσών οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα. Το ηχοσύστημα εξοπλίζεται με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες συνδεσιμότητας και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει Android Auto, Apple CarPlay και MirrorLink.

Ακόμα, το νέο Citroen C5 Aircross προσφέρει μια μεγάλη γκάμα συστημάτων ασφαλείας, που μεταξύ άλλων είναι η «ομπρέλα» προστασίας Active Safety System, που προστατεύει τόσο το αυτοκίνητο όσο και τους επιβάτες, προσαρμόσιμο cruise control με σύστημα Stop and Go, προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας και άλλα. Επειδή η Citroen ήθελε το νέο της SUV να είναι ένα… "ήρεμο μέρος", η γαλλική φίρμα τοποθέτησε μια ειδική επίστρωση στα μπροστινά παράθυρα, για να μειώσει τον θόρυβο που προέρχεται από τον χώρο του κινητήρα. Εκεί συναντάμε δύο βενζινοκινητήρες: τους PureTech 130 (1.2) και 180 (2.0) με Start/Stop και χειροκίνητο και αυτόματο κιβώτιο αντίστοιχα. Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, το νέο C5 Aircross διατίθεται με τον BlueHDi 130 (1.6 με χειροκίνητο κιβώτιο), BlueHDi 130 (1.6 με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων) και τον κορυφαίο της γκάμας BlueHDi 180 (2.0) με S&S και το 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Η Citroen ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και plug-in hybrid έκδοση στα τέλη του 2019. Τέλος, το νέο C5 Aircross θα ξεκινήσει να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά στα τέλη του έτους

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...