McLaren Senna: Το απόλυτο track car έχει το όνομα του απόλυτου οδηγού (vid)

Με κινητήρα 800 ίππων και τιμή 850.000 ευρώ

  • -
  • -

Το νέο κορυφαίο μοντέλο της McLaren αποκαλύφθηκε πλήρως, τρεις μήνες πριν παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης. Φέρει το όνομα του Ayrton Senna, του θρυλικού Βραζιλιάνου πιλότου που κατέκτησε τρεις τίτλους στη Formula 1 με τα χρώματα της βρετανικής ομάδας.

Η διθέσια McLaren Senna θα κατασκευαστεί σε μόλις 500 αντίτυπα, με την αρχική τιμή του καθενός να ορίζεται στις 750.000 λίρες (περίπου 850.000 ευρώ). Όπως ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις, όλα τα αυτοκίνητα έχουν ήδη προπωληθεί, αν και απέχουμε πολύ από την έναρξη παραγωγής (έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του 2018).

Η McLaren Senna τοποθετείται στην κορυφαία σειρά μοντέλων της μάρκας, την Ultimate. Εκεί όπου ανήκει και η P1. Αν και έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για να οδηγείται στα όρια μέσα στις πίστες, κατά τα λεγόμενα track days. Ο κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας είναι ένας V8 με κυβισμό 4.000 cc και τεχνολογία twin-turbo. Με ισχύ 800 ίππους και ροπή 800 Nm είναι ο πιο δυνατός κινητήρας εσωτερικής καύσης που έχει κατασκευάσει ποτέ η McLaren. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Η χρήση ανθρακονήματος στο πλαίσιο (αποτελεί εξέλιξη αυτού του της 720S) και το αμάξωμα έχει ως αποτέλεσμα το βάρος του βρετανικού supercar να διατηρηθεί στα 1.198 kg. Αριθμός που το καθιστά το πιο ελαφρύ μοντέλο δρόμου με το σήμα της McLaren από τη θρυλική F1.

Η σχεδίαση της McLaren Senna δεν έγινε μόνο προς εντυπωσιασμό αλλά και για να έχει όσο το δυνατόν υψηλότερη αεροδυναμική απόδοση και κάθετη δύναμη. Σημαντική σε αυτόν τον τομέα είναι η συνεισφορά της τεράστιας πίσω αεροτομής, η οποία ρυθμίζεται συνεχώς ανάλογα με τις συνθήκες. Στο υψηλότερο σημείο της απέχει 1,22 μ. από το δρόμο, ενώ λειτουργεί ως αερόφρενο όταν απαιτείται αστραπιαία επιβράδυνση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...