Ηλεκτρικό VW e-up! by Protergia με 19.950 ευρώ

Το πιο προσιτό ηλεκτρικό της αγοράς είναι γεγονός χάρη στη συνεργασία VW-Kosmocar και Protergia

  • -
  • -

Τα ηλεκτρικά είναι η πραγματικότητα από το μέλλον της αυτοκίνησης που πλησιάζει με σταθερά βήματα στο σήμερα. Η ηλεκτροκίνηση έχει πολλά θέματα να ξεπεράσει προκειμένου να γίνει μαζική κι αφορούν την περιορισμένη αυτονομία, την ανεπάρκεια του δικτύου φόρτισης, αλλά κυρίως το υψηλό κόστος αγοράς των ηλεκτρικών ειδικά για οικονομίες όπως της Ελλάδας της κρίσης. Παρόλα αυτά το κοινό που θέλει να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις υπάρχει και συνεχώς αυξάνεται χάρη σε τέτοιες συνέργιες. Η VW-Kosmocar σε συνεργασία με την Protergia, την εταιρεία παραγωγής ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου, προσφέρουν το e-up! στην άκρως δελεαστική τιμή των 19.950 ευρώ.

Η Ευρώπη στην …πρίζα

Η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξάνεται σταθερά την τελευταία τετραετία και τα αμιγώς ηλεκτρικά από τις 40.186 πωλήσεις το 2013, σκαρφάλωσαν στις 97.426 το 2016. Τα υβριδικά τύπου plug-ih από τις 25.912 πωλήσεις έφτασαν τα 114.907 το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Έτσι μόνο το 2016 κυκλοφόρησαν στους δρόμους των Ευρωπαϊκών πόλεων συνολικά 212.333 αυτοκίνητα με μπαταρίες που διασφαλίζουν αμιγή ηλεκτροκίνηση. Η VW κατέχει τα σκήπτρα των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μερίδιο 17% την τελευταία διετία ακολουθούμενη από τη Mitsubishi (14%), τις Renault-BMW (13%) και τη Nissan (10%).

Το ηλεκτρικό e-up! κυκλοφορεί ήδη δύο χρόνια στην ελληνική αγορά. Για την κίνησή του χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 82 ίππους που είναι απολύτως επαρκής για ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο πόλης, ενώ η ροπή των 210 Nm που αποδίδεται γραμμικά μέχρι τις 2800 rpm δίνουν σπιρτάδα και σε παρασύρει σε γενναίες βυθίσεις του δεξιού πεντάλ, έστω κι αν αυτές είναι εις βάρος της αυτονομίας. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που φιλοξενούνται κάτω από το πίσω κάθισμα και στο πάτωμα του αυτοκινήτου ζυγίζουν 230 κιλά και διασφαλίζουν 160 χιλιόμετρα διαδρομής με μία φόρτιση, με τη μέση εκτιμώμενη να βρίσκεται πάνω από τα 120 χιλιόμετρα. Από πλευράς επιδόσεων, η τελική περιορίζεται στα 120 km/h όμως με 0-80 km/h σε χρόνο 8,1 sec σε συνδυασμό με την αθόρυβη λειτουργία κάνουν ιδιαίτερα συναρπαστική την οδήγηση που διαθέτει τρία οδηγικά προφίλ (normal, eco και eco+). Η πέδηση έχει πέντε επίπεδα ανάκτησης ενέργειας και με σχετική εξοικείωση βοηθούν τον οδηγό να φτάσει στη μέγιστη αυτονομία μειώνοντας τη σπατάλη του φρεναρίσματος.

Το e-up! powered by Protergia έρχεται με πλούσιο εξοπλισμό που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αυτόματο κλιματισμό, cruise control, σύστημα αυτόματης πέδησης, αισθητήρες στάθμευσης, ζάντες αλουμινίου, φώτα ημέρας led, σκούρα (+35%) θερμομονωτικά κρύσταλλα στις πίσω πόρτες και το πορτμπαγκάζ και τα απαραίτητα αυτοκόλλητα διακριτικά. Στην τιμή περιλαμβάνεται πλήρες σετ καλωδίων φόρτισης σε οικιακή πρίζα αλλά και φορτιστή wallbox. Η φόρτιση με wallbox και παροχή 3,6kWσημαίνει 4 ώρες για ανάκτηση του 80% της χωρητικότητας των μπαταριών ή 6 ώρες για πλήρη φόρτιση. Σε δημόσιους σταθμούς με παροχή συνεχούς ρεύματος αρκούν 30 λεπτά για το 80% της φόρτισης αρκεί να υπάρχει πρόσβαση στις υποδομές που σταθερά ακούμε ότι θα πυκνώσουν στα κέντρα των πόλεων.

Powered by Protergia

Η συνεργασία της Kosmocar με την εταιρεία ενέργειας του ομίλου Μυτιληναίου για την προώθηση του ηλεκτρικού e-up! είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού δίνει πραγματική έκπτωση 8.250 ευρώ από την ισχύουσα τιμή του τιμοκαταλόγου. Τα επιπλέον κίνητρα αφορούν την ενέργεια φόρτισης που είναι δωρεάν για ένα χρόνο και παρέχεται ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος για τα επόμενα χρόνια και εκπτώσεις έως και 21% στις λοιπές οικιακές χρεώσεις. Με βάση το οικιακό τιμολόγιο της Protergia, το e-up! powered by Protergia «χτυπά» ρεκόρ οικονομίας με κόστος μόλις €1,10 για κάθε 100 χιλιόμετρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ πατώντας εδώ τη δοκιμή του Volkswagen e-up!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...