Καθ' οδόν τα νέα Audi S8 και S8 Plus

Η Audi θα χρησιμοποιήσει κινητήρια σύνολα από την... Porsche

  • -
  • -

Μετά την παρουσίαση του νέου Audi A8 και A8 L, σειρά έχει η ισχυρότερη έκδοση, S8. Όπως ήταν αναμενόμενο, η γερμανική εταιρεία δεν θα κοιτάξει μακριά, αλλά θα διαλέξει έναν κινητήρα μέσα από τον όμιλο για να εφοδιάσει την εκρηκτική λιμουζίνα.

Τα απερχόμενα S8 και S8 Plus εφοδιάζονται με έναν 4λιτρο TFSI Twin-Turbo V8 κινητήρα απόδοσης 520 και 610 ίππων αντίστοιχα. Ωστόσο, το νέο μηχανολογικό σύνολο θα προέρχεται από τη νέα Panamera και το ολοκαίνουργιο 4λιτρο V8 διπλά υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ θα είναι κατά 10 ίππους πιο «αδύναμο». Πιο συγκριμένα, η απόδοσή του ίσως φτάνει τα 540 PS και η διαδικασία 0-100 km/h θα ολοκληρώνεται σε περίπου 4 sec.

Δείτε ΕΔΩ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ τη νέα Porsche Panamera

Όσο για το νέο S8 Plus, δεν αποκλείεται να δούμε κάτω από το καπό το ίδιο υβριδικό σύνολο με την Porsche Panamera S E-Hybrid. Κάτω από το καπό της βρίσκεται ο γνωστός V8 από την Turbo εκδοχή του μοντέλου με απόδοση 550 ίππων. Σε αυτόν συμβάλει και ο ηλεκτρικός κινητήρας 136 ίππων, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στους 680 ίππους και τα 850 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 1.400 rpm. Βέβαια, για το S8 Plus, όπως θα γίνει στο απλό S8, η απόδοση θα μειωθεί και φήμες αναφέρουν ότι θα φτάσει τους 630 ίππους και η ροπή θα είναι περίπου στα 810 Nm.

Τέλος, το Audi S8 αναμένεται να λανσαριστεί αρχές του 2018 και ας ελπίσουμε να το δούμε ξανά σε ένα «Transporter» με οδηγό τον Jason Statham.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...