Με 3κύλινδρο 1.500άρη 200PS το νέο Ford Fiesta ST (vid)

Παρουσιάστηκε η γρήγορη εκδοχή του Fiesta με νέο ισχυρό και τεχνολογικά προηγμένο κινητήρα 1,5 λίτρων

  • -
  • -

Η Ford πρόσφατα παρουσίασε το νέο Fiesta εστιάζοντας στην τεχνολογία και την ποιότητα. Βρεθήκαμε στην πρεμιέρα του και σας μεταφέραμε τις πρώτες εντυπώσεις μας (δείτε πατώντας εδώ), για τη νέα φιλοσοφία του και τις μικρές εκδόσεις του.

Αυτό όμως που περιμένουν όλοι οι φίλοι της φίρμας και όχι μόνο, είναι η «καυτή» έκδοση ST με την οδική συμπεριφορά αναφοράς. Τουλάχιστον με τα δεδομένα της προηγούμενης γενιάς και αυτά της εταιρείας, η οποία παραδοσιακά δίνει έμφαση σε αυτόν τον τομέα.

Η παρουσίαση της γρήγορης εκδοχής έγινε επιτέλους, με τη μεγάλη πρεμιέρα να πραγματοποιείται στη Γενεύη. Κάτω από το καπό του το νέο Ford Fiesta ST φοράει τον νέο 3κύλινδρο τούρμπο κινητήρα των 1,5 λίτρων EcoBoost με διπλό ανεξάρτητο χρονισμό βαλβίδων και μπεκ υψηλής πίεσης. Η απόδοση φτάνει τους 200 ίππους και η ροπή αγγίζει τα 290 Nm με τα πρώτα 100 km/h να έρχονται σε 6,7 sec.

Τρία προγράμματα οδήγησης, Normal, Sport και Track, ρυθμίζουν τον κινητήρα, το τιμόνι και το σύστημα ελέγχου ευστάθειας. Παράλληλα, η Ford εστιάζει στην τεχνολογία, εφοδιάζοντας τον κινητήρα με σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για περισσότερη οικονομία και χαμηλότερες εκπομπές ρύπων που ανέρχονται στα 114 gr/km. Έτσι, ο 3κύλινδρος κινητήρας σε συνθήκες χαμηλών φορτίων θα κινείται έχοντας σε λειτουργία τους δύο μόνο κυλίνδρους και απενεργοποιώντας τον ένα.

Τέλος, η «καυτή» έκδοση του νέου Ford Fiesta με τα διακριτικά ST αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2018 τόσο με 3θυρο, όσο και με 5θυρο αμάξωμα, με τις σχεδιαστικές αλλαγές να είναι διακριτικές και να εστιάζονται στις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Το νέο Fiesta ST πατάει πάνω σε τροχούς 18 ιντσών ειδικής σχεδίασης, αποκλειστικά για το μοντέλο.

Στο εσωτερικό τη σπορ ατμόσφαιρα αναλαμβάνουν να τονίσουν τα bucket καθίσματα της Recaro, το κοφτό τιμόνι και ο επιλογέας με τις δερμάτινες επενδύσεις. Επιπλέον, νέα απόχρωση του μπλε προστέθηκε στην παλέτα του Fiesta ST. Ένα νέο ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της B&O είναι διαθέσιμο πλέον και στην κορυφαία έκδοση του Ford Fiesta και φροντίζει για την ηχητική πανδαισία στο μικρό πυραυλάκι της Ford.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Με 1.8 κομπρεσοράτο το καυτό Yaris

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...