Μικρό ηλεκτρικό Ford SUV με αυτονομία 500 km

Ένα φιλόδοξο πλάνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων παρουσίασε η αμερικάνικη μάρκα, με ορίζοντα το 2021

  • -
  • -

Η αρχή του 2017 επιφύλασσε σημαντικά νέα για τη Ford, τα οποία ήρθαν δια στόματος του Προέδρου της. Μιλώντας από το εργοστάσιο του Flat Rock στο Ντιτρόιτ, ο Mark Fields ανακοίνωσε το λανσάρισμα 7 υβριδικών ή ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στην επόμενη πενταετία. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Mustang Hybrid (διαβάστε περισσότερα εδώ) αλλά και ένα 100% ηλεκτρικό SUV.

Σύμφωνα με τη Ford η αυτονομία με μία φόρτιση θα ξεπερνά τα 300 μίλια (δηλαδή θα φθάνει τα 500 km). Δε δόθηκαν λεπτομέρειες για το ποιο θα είναι αυτό το SUV, με βάση πάντως το μέγεθός του θα μπορούσε να βασίζεται στο επόμενο EcoSport, το οποίο θα λανσαριστεί στις αρχές του 2018. Το μικρό ηλεκτρικό SUV θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Flat Rock από το 2020 και θα κυκλοφορήσει σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία.

Τα υπόλοιπα «πράσινα» μοντέλα θα είναι ένα αυτόνομο υβριδικό για τη Βόρεια Αμερική, ένα υβριδικό F-150 pick up (Βόρεια Αμερική και Μέση Ανατολή), ένα plug-in υβριδικό Transit Custom για την Ευρώπη και δύο υβριδικά περιπολικά για τη Βόρεια Αμερική.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...