Αντίπαλο του Q5 ετοιμάζει η Infiniti

Η premium μάρκα θα παρουσιάσει στο Ντιτρόιτ την πρωτότυπη έκδοση του μεσαίου SUV, του QX50

  • -
  • -

Το QX30 ήταν μόνο η αρχή και η Infiniti θα γεμίσει τη γκάμα της με SUV. Το κοινό που αγοράζει πολυτελή αυτοκίνητα στρέφεται όλο και περισσότερο στα οχήματα ελεύθερου χρόνου, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο στη θυγατρική της Nissan. Έτσι στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ θα μας δείξει σε παγκόσμια πρεμιέρα το εικονιζόμενο concept car.

Το QX50 Concept αποτελεί τον προπομπό του μεσαίου SUV της Infiniti, τόσο από πλευράς σχεδίασης όσο και τεχνολογίας. Χαρακτηριστικές λεπτομέρειες είναι η μεγάλη κάθετη μάσκα που ενώνεται με τα λεπτά φωτιστικά σώματα, το coupe προφίλ και η σχεδίαση της πίσω κολώνας, σήμα-κατατεθέν των αυτοκινήτων της Infiniti.

Παράλληλα, το μεσαίο SUV θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα μοντέλα της Infiniti που θα εφοδιάζεται με τον καινοτόμο τετρακύλινδρο κινητήρα μεταβλητής σχέσης συμπίεσης VC-Turbo (Variable Compression Turbo). Έχει χωρητικότητα 2.0 lt. και συνδυάζει την ισχύ ενός μεγάλου βενζινοκινητήρα (272 PS) με τη ροπή (390 Nm) και τη χαμηλή κατανάλωση ενός diesel (διαβάστε εδώ το αναλυτικό άρθρο για την τεχνολογία του).

Η έκδοση παραγωγής του μεσαίου SUV της Infiniti θα διατηρήσει το όνομα Q50 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στους δρόμους μέσα στο 2018.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...