Εντυπωσιάζει η νέα Lamborghini Centenario Roadster (+vid)

Η «ανοιχτή» έκδοση της Centenario μαγνήτισε πολλά βλέμματα στο Pebble Beach

  • -
  • -

Ξεκινώντας το άρθρο θα πρέπει να στεναχωρήσω τους περισσότερους από τους επισκέπτες μας, μιας και τα 20 αντίτυπα έχουν ήδη πουληθεί. Έτσι, αν είχατε περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ στην άκρη για να αποκτήσετε ένα εξωτικό μοντέλο, τότε θα πρέπει να βρείτε να αγοράσετε κάτι άλλο. Ας μάθουμε όμως τουλάχιστον περί τίνος πρόκειται...

Η νέα Lamborghini Centenario Roadster είναι η ανοιχτή έκδοση της Centenario που είχε παρουσιαστεί πριν από λίγους μήνες στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και ως εκ τούτου δεν υπάρχουν διαφορές στα μηχανολογικά και ηλεκτρονικά που εξοπλίζεται το εντυπωσιακό μοντέλο. Η σχεδίαση είναι αυτή που αναμφίβολα μπορεί να σου κόψει την ανάσα, αφού φέρει φουτουριστικές κοφτερές γραμμές και ίσως αρκετοί είναι αυτοί που θα το μπερδέψουν με ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο θηριώδης V12 κινητήρας 6.5 των 770 ίππων και το ιταλικό supercar μπορεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία 0-100 km/h σε 2,9 sec. Η Centenario εξοπλίζεται και με μία ηλεκτρονικά ανοιγόμενη αεροτομή στο πίσω μέρος, ενώ οι πίσω τροχοί έχουν τη δυνατότητα να στρίψουν συγκεκριμένες μοίρες για καλύτερες επιδόσεις και κρατήματα. Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 10,1 ιντσών και η μελέτη για την καλύτερη αεροδυναμική σε περίπτωση που η οροφή είναι ανοιχτή μπορεί να χαρακτηριστεί… για σεμινάριο.

Να θυμίσουμε ότι η Lamborghini Centanario βασίζεται στην Aventador, ωστόσο σχεδιάστηκε στο πλαίσιο εορτασμού των 100 ετών της ιταλικής φίρμας. Η Centenario Roadster παρουσιάστηκε στην Καλιφόρνια, αλλά ταξίδεψε στο Pebble Beach Concours d’Elegance για την επίσημη παρουσίασή της στο κοινό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...