Fiat 500 Riva: Πολυτέλεια σκάφους με 20.980 €

Ο αυτοκινητιστικός και ο ναυτικός κόσμος συναντιούνται στο Fiat 500, με μοναδικό ιταλικό στυλ

  • -
  • -

Τις εντυπώσεις έκλεψε στο Παρίσι η Fiat με το Riva και μια ακόμα ειδική έκδοση του μοντέλου για την Πόλη του Φωτός που φέρει τα διακριτικά «Tender to Paris». Το Fiat 500 Riva απευθύνεται στους οδηγούς που αναζητούν την ίδια πολυτέλεια που προσφέρει το σκάφος τους, στην καθημερινή οδήγηση στην πόλη. Το “ναυτικό” Πεντακοσαράκι έρχεται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο στην τιμή των 20.980 €, με τις παραγγελίες να έχουν ήδη ανοίξει. Θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως κλειστό χάστμπακ με μαύρη πανοραμική οροφή, μαύρη αεροτομή και τον πετρελαιοκινητήρα 1.3 Multijet των 95 ίππων κάτω από το καπό. Ο μικρός diesel υπόσχεται καλές επιδόσεις, με τη Fiat να ανακοινώνει τελική ταχύτητα 180 km/h και επιτάχυνση από 0-100 km/h σε 10,7 sec. Το νέο Fiat 500 Riva

Στην έκδοση αυτή, το Πεντακοσαράκι υιοθετεί τη διαχρονική γοητεία και την πολυτέλεια της ιταλικής εταιρίας σκαφών. Αντλεί έμπνευση από το Aquariva Super, το σύγχρονο έμβλημα της Riva και ξεχωρίζει χάρη στο αποκλειστικό χρώμα "Sera Blue" και τις ξύλινες επενδύσεις από μαόνι στο ταμπλό και στον επιλογέα ταχυτήτων. Οι λεπτομέρειες χρωμίου στα καλύμματα των καθρεπτών, τα πόμολα των θυρών και το καπό προσθέτουν στο ιδιαίτερο παρουσιαστικό του 500, ενώ οι νέες ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών με μπλε απόχρωση και επιχρωμιωμένο κεντρικό δακτύλιο είναι ειδικά σχεδιασμένες για αυτή τη σειρά.

Στο εσωτερικό, ξύλο συναντάμε επίσης στα μαρσπιέ ενώ το κρεμ δερμάτινο σαλόνι Poltrona Frau με ειδικές ραφές και οι ζώνες ασφαλείας με μπλε γραμμές θυμίζουν την θαλασσινή ατμόσφαιρα του Aquariva Super. Στον βασικό εξοπλισμό (που βασίζεται στην έκδοση Lounge) περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αυτόματος κλιματισμός, πίνακας οργάνων με έγχρωμη TFT οθόνη προσωποποιημένη με γραφικά Riva και ηχοσύστημα U-Connect με έγχρωμη οθόνη αφής 7’’. Φυσικά, το όνομα Riva διακοσμεί διάφορα σημεία του αυτοκινήτου κάνοντας σαφές το περί τίνος πρόκειται… Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 500 Riva θα υπάρχει πινακίδα ειδικής έκδοσης, στην οποία θα μπορεί να τυπωθεί το όνομα του πελάτη.

Δίπλα στο 500 Riva ήταν μια ειδική έκδοση για την Έκθεση του Παρισιού, το 500 Riva «Tender to Paris», το οποίο διατηρεί τα στιλιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το 500 Riva. Το χρώμα του αμαξώματος είναι το “Sera Blue”, ένα από τα πιο δημοφιλή χρώματα στην παλέτα του Aquariva Super και συνοδεύεται από μια κουκούλα σε σκούρο μπλε χρώμα ειδικά σχεδιασμένη για το 500 Riva.

Άλλες μοναδικές λεπτομέρειες που διακοσμούν την έκδοση είναι τα επιχρωμιωμένα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, τα επιχρωμιωμένα εξωτερικά πόμολα των θυρών και η επιχρωμιωμένη γραμμή στο καπό, που παραπέμπουν στα σκάφη της Riva που κατασκευάζονται στο θρυλικό ναυπηγείο στο Sarnico. Ειδικά σχεδιασμένες για τη συγκεκριμένη έκδοση είναι οι αποκλειστικές και μοναδικές ζάντες ελαφρού κράματος αλουμινίου 16 ιντσών 20 ακτίνων σε ειδική μπλε απόχρωση. Παράλληλα, το όνομα Riva διακοσμεί διάφορα σημεία του αυτοκινήτου.

Μόλις 50 αυτοκίνητα, και μόνο σε convertible έκδοση, θα διατίθενται σε αυτή την ειδική σειρά περιορισμένης έκδοσης. Ο εξοπλισμός της θα περιλαμβάνει το σύστημα BeatsAudio, πλοήγηση με DAB, ηλεκτροχρωμικό κεντρικό καθρέπτη, ανεμοθραύστη και τιμόνι με διακοσμητικό μαόνι ως βασικό υλικό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...