Νέο Nissan Leaf το 2018

Δεν αποκλείεται να δούμε 60kWh μπαταρία κάτω από το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της ιαπωνικής εταιρείας

  • -
  • -

Η Nissan έχει ήδη στα σκαριά τη νέα γενιά του ηλεκτροκίνητου Leaf, το οποίο έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το 2018. Η ιαπωνική εταιρεία έχει σκοπό να αυξήσει την αυτονομία του επερχόμενου μοντέλου, ενώ είναι πιθανό το σενάριο να ακολουθήσει την πολιτική στρατηγική της Tesla. Θα προσφέρει διαφορετικές εκδόσεις, που θα εφοδιάζονται με διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες.

Προς το παρόν, το Nissan Leaf διατίθεται με δύο μπαταρίες: 24 kWh που επιτρέπει το ηλεκτροκίνητο μοντέλο να ταξιδέψει μέχρι και 135 χιλιόμετρα και η έκδοση με την 30 kWh μπαταρία που φτάνει έως και τα 172 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση. Οι παραπάνω τιμές θα είναι φυσικά παρελθόν και αν κρίνουμε από το πρωτότυπο IDS που είχε παρουσιάσει η Nissan το 2015, το οποίο εφοδιαζόταν με μπαταρία 60 kWh, τότε δεν είναι απίθανο να έχουμε δει ήδη μία πρόγευση από το επόμενο Leaf. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος Carlos Ghosn είχε δηλώσει το 2014 ότι το επόμενο Leaf θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει έως και 400 χιλιόμετρα.

Να θυμίσουμε ότι το πρωτότυπο IDS είναι εξοπλισμένο και με σύστημα αυτόνομης οδήγησης, ενώ σχεδιαστικά έχει πολλά φουτουριστικά στοιχεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...